Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Κόμιτο Καρύστου – Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στο Μεσοχώρι Μεσσηνίας

Στην επιχείρηση συνδράμουν επίσης υδροφόρες του δήμου Καρύστου.

21 Αυγούστου 2026

του/της Newsroom

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στο Κόμιτο Καρύστου στην Εύβοια, ενώ χωρίς ενεργό μέτωπο παραμένει η φωτιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στο Μεσοχώρι Μεσσηνίας.

Η φωτιά στο Κόμιτο Καρύστου εκδηλώθηκε περίπου στις 14:15 και, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν απειλεί κατοικίες. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 20ης ΕΜΟΔΕ, 11 οχήματα, εθελοντές, καθώς και 1 αεροσκάφος και 1 ελικόπτερο για την αεροπυρόσβεση.

Στην επιχείρηση συνδράμουν επίσης υδροφόρες του δήμου Καρύστου.

Για τη φωτιά στο Μεσοχώρι Μεσσηνίας επιχειρούν 48 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 6ης ΕΜΟΔΕ και 17 οχήματα, ενώ για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Παράλληλα, υδροφόρες του δήμου Πύλου παρέχουν συνδρομή, ενώ στις 15:38 εκδόθηκε μήνυμα 112 για την ενημέρωση όσων βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ