Το ρωσικό εμβόλιο δεν θα γίνεται σε εγκύους

Το ρωσικό εμβόλιο δεν θα γίνεται σε εγκύους, διότι για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να υπάρχουν ξεχωριστές κλινικές δοκιμές, όπως δήλωσε σήμερα, ο διευθυντής του Κέντρου επιδημιολογίας και μικροβιολογίας Γκαμαλέι που ανέπτυξε το Sputnik-V, Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ. Ο ίδιος δεν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο οι έγκυες να περνούν πιο ελαφρά τον κορωνοϊό σε σχέση με άλλες […]

23 Σεπτεμβρίου 2020

του/της Newsroom

Το ρωσικό εμβόλιο δεν θα γίνεται σε εγκύους, διότι για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να υπάρχουν ξεχωριστές κλινικές δοκιμές, όπως δήλωσε σήμερα, ο διευθυντής του Κέντρου επιδημιολογίας και μικροβιολογίας Γκαμαλέι που ανέπτυξε το Sputnik-V, Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ.

Ο ίδιος δεν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο οι έγκυες να περνούν πιο ελαφρά τον κορωνοϊό σε σχέση με άλλες κατηγορίες ατόμων, καθώς όπως συμπλήρωσε ακόμη και σε άλλου ιούς όπως ο Ebola, παρατηρήθηκε ότι οι έγκυες περνούν πιο ήπια την μόλυνση αυτή, με το ποσοστό των εγκύων που ανάρρωσαν να είναι πολύ πιο υψηλό, σε σχέση με άλλες κατηγορίες.

Ο ίδιος υπέθεσε ότι στις εγκύους εμφανίζονται οι εμβρυακοί αισθητήρες στα αντισώματα, οι οποίοι έχουν μεγάλη ομοιότητα με το σταθερό τμήμα των αντισωμάτων.

«Και η συγκέντρωση αντισωμάτων στις εγκύους, στο αίμα και στα κύτταρα, σε σχέση με τις μη εγκύους είναι πολύ πιο υψηλή. Πιο υψηλή σχεδόν 10 φορές» , σημείωσε ο Γκίντσμπουργκ σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τέλος, διευκρίνισε ότι για να επιβεβαιωθεί αυτή η θεωρία σε σχέση με την νόσο του κορωνοϊού χρειάζονται ξεχωριστές κλινικές έρευνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024