, , ,

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης οι δήμοι Λοκρών στη Φθιώτιδα και Λίμνης-Μαντουδίου στην Εύβοια

Επιτόπου βρίσκεται η ηγεσία της Περιφέρειας με επικεφαλής τον Κώστα Μπακογιάννη Συνεχίζεται χωρίς μείωση μέχρι στιγμής η εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, που πλήττουν μεγάλο μέρος της χώρας και ιδιαίτερα τον Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης, Λοκρών και Θήβας.Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης κήρυξε τους δήμους Λοκρών στη Φθιώτιδα και Λίμνης-Μαντουδίου στην Εύβοια σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. […]

30 Σεπτεμβρίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Επιτόπου βρίσκεται η ηγεσία της Περιφέρειας με επικεφαλής τον Κώστα Μπακογιάννη

Συνεχίζεται χωρίς μείωση μέχρι στιγμής η εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, που πλήττουν μεγάλο μέρος της χώρας και ιδιαίτερα τον Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης, Λοκρών και Θήβας.Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης κήρυξε τους δήμους Λοκρών στη Φθιώτιδα και Λίμνης-Μαντουδίου στην Εύβοια σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Όπως ο ίδιος δηλώνει στο ΑΠΕ από το Μαντούδι όπου μετέβη, «για μια ακόμη φορά ζούμε μια κόλαση. Οι ζημιές τόσο στο δήμο Λίμνης-Μαντουδίου όσο και στο Δήμο Λοκρών είναι μεγάλες. Πήραμε απόφαση να κηρύξουν αυτούς τους δύο δήμους σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για να μπορέσουμε να προλάβουμε τα χειρότερα αλλά και για να αποκαταστήσουμε ότι μπορούμε. Όλη τη νύχτα στις κρίσιμες αυτές περιοχές δώσαμε μια μεγάλη μάχη και συνεχίζουμε να παλεύουμε με νερά και λάσπες», υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

Μάλιστα μετά τις δύο το πρωί τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα για τους κατοίκους, καθώς ο ποταμός Κηρέας κατέβασε περισσότερα νερό, δημιουργώντας λίμνη στο χώρο που παραδοσιακά γίνεται το παζάρι και βρίσκεται το γυμναστήριο.

Η κυκλοφορία μεταξύ Μαντουδίου και Προκοπίου έχει κοπεί, ενώ μέσα στη νύχτα πλημμύρισε ακόμη και το τοπικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Μετά το Μαντούδι, πλημμύρισε και το Προκόπι.

Από την Πυροσβεστική επιβεβαιώνεται πως υπάρχουν τρεις αγνοούμενοι στην περιοχή του Μαντουδίου και ανάμεσα τους και ένα ηλικιωμένο ζευγάρι.

«Ολόκληρη η περιοχή της Αταλάντης έχει δεχθεί ένα βαρύ πλήγμα. Έχουν φουσκώσει όλα τα ρέματα και έχουν παρασύρει ότι ήταν μπροστά τους. Από χθες το βράδυ προσπαθούμε να σώσουμε ανθρώπους και περιουσίες» υπογραμμίζει ο δήμαρχος των Λοκρών Νίκος Λιόλιος που περιγράφει ως ιδιαίτερα εφιαλτικές τις εικόνες στην περιοχή του Θεολόγου.

«Έχουν πλημμυρίσει καταστήματα, έχουν πλημμυρίσει σπίτια έχουν χαθεί περιουσίες και σε κάποιες περιπτώσεις το νερό έφτασε και τα 4 μέτρα» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Λιόλιος ωστόσο όμως υπογραμμίζει με έμφαση πως «Είμαστε τυχεροί που δεν έχουμε αγνοούμενους ή ανθρώπινα θύματα. Αν δεν είχαμε κόψει έγκαιρα τη συγκοινωνία από τη Μαλεσίνα προς το Θεολόγο θα θρηνούσαμε θύματα σήμερα και θα μιλούσαμε για νέα Μάνδρα» όπως δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Λιόλιος.

Στον Θεολόγο αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για ένα ζευγάρι Αμερικανών που εντοπίστηκαν στο όρος Χλωμό κοντά στην Αταλάντη καθώς κόλλησε το ΙΧ στις λάσπες και ζήτησαν βοήθεια για να εντοπιστούν τελικά τις πρώτες πρωινές ώρες από πυροσβέστες και να οδηγηθούν μ ασφάλεια στην Αταλάντη.

Στη Χαλκίδα η Πυροσβεστική έχει δεχτεί δεκάδες κλήσεις για παροχή βοήθειας, η βροχή και οπι έντονοι άνεμοι δεν έχουν διακοπεί για δύο μέρες με αποτέλεσμα να σημειωθούν πολλά προβλήματα. Ιδιαίτερα οι έντονοι άνεμοι γκρέμισαν πολλά δένδρα, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία στην φωτογραφία στην πλαζ Κουρέντι.

Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζει και το Σχηματάρι, όπου η βροχή έχει καταστρέψει πολλές επιχειρήσεις και σπίτια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

30 Απριλίου 2024