Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν που βρίσκεται από την Πέμπτη (29/6) στις Βρυξέλλες για την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής, επισπεύδει την αναχώρησή του προκειμένου να προεδρεύσει νέας συνεδρίασης του διυπουργικού πυρήνα κρίσης στις 14:00 (ώρα Ελλάδας) στο Παρίσι για δεύτερη φορά μέσα σε ισάριθμες ημέρες, έπειτα από μια τρίτη νύχτα κοινωνικής αναταραχής στη Γαλλία μετά το θάνατο του 17χρονου Ναέλ από πυρά αστυνομικού.
Ο Εμανουέλ Μακρόν είχε ήδη συγκαλέσει χθες το πρωί μια πρώτη συνεδρίαση του διυπουργικού πυρήνα κρίσης με τους υπουργούς και διευθυντές διοικήσεων στο υπουργείο Εσωτερικών, πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες. Είχε κάνει λόγο για «αδικαιολόγητες» βιαιότητες.
Κατά την επίσκεψή του στη βελγική πρωτεύουσα, δεν πήρε δημόσια το λόγο για να τοποθετηθεί για τα γεγονότα, ενώ σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η επιλογή του να παραστεί σε συναυλία του Έλτον Τζον, εν μέσω αναβρασμού στη Γαλλία.
