, ,

Εγκαίνια Κέντρου και γενέθλια μαζί… με τον αέρα του νικητή

Την ημέρα των 60στών γενεθλίων του κι έχοντας στο πλευρό του οικογένεια, πλήθος φίλων και πολύτιμων συνεργατών, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ορχομενού Γιάννης Νταβαλούμης αποφάσισε να εγκαινιάσει το εκλογικό του Κέντρο και να παρουσιάσει το ολοκληρωμένο ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού «Συνέπεια & Πράξη», με τον οποίο θα διεκδικήσει το τιμόνι του Δήμου από την πρώτη κιόλας εκλογική […]

17 Μαΐου 2019

του/της Newsroom

Την ημέρα των 60στών γενεθλίων του κι έχοντας στο πλευρό του οικογένεια, πλήθος φίλων και πολύτιμων συνεργατών, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ορχομενού Γιάννης Νταβαλούμης αποφάσισε να εγκαινιάσει το εκλογικό του Κέντρο και να παρουσιάσει το ολοκληρωμένο ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού «Συνέπεια & Πράξη», με τον οποίο θα διεκδικήσει το τιμόνι του Δήμου από την πρώτη κιόλας εκλογική αναμέτρηση της 26ης Μαΐου 2019.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος ζήτησε από τους συνεργάτες του αλλά και τους δημότες Ορχομενού, στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τις κάλπες, να καλλιεργήσουν στο μυαλό τους τη βασική ιδέα που ενέπνευσε και τον ίδιο, «ότι σ’ αυτή την ιστορική και όμορφη πόλη, σ’ αυτά τα ωραία και όμορφα χωριά μας, θα πρέπει να μπουν άνθρωποι άξιοι, να δουλέψουν με αγάπη και να προσφέρουν ανιδιοτέλεια».

Όπως παραδέχτηκε, στόχος του ήταν να δημιουργήσει ένα ψηφοδέλτιο νίκης από την πρώτη Κυριακή. «Σας υποσχέθηκα ένα συνδυασμό ανανεωμένο και εμπλουτισμένο» τόνισε. «Σας υποσχέθηκα ένα συνδυασμό που δεν θα επαναλαμβάνει τα ίδια, με παρωχημένα πρόσωπα και τακτικές».

Ο Γιάννης Νταβαλούμης προέταξε την πολύχρονη αυτοδιοικητική του εμπειρία για τον ασφαλή βηματισμό του Δήμου στα «αβέβαια» πρώτα βήματα του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ.

 «Η απλή αναλογική είναι νέο εκλογικό σύστημα το οποίο κανείς δεν μπορεί να το κρίνει εκ των προτέρων», παραδέχτηκε συστήνοντας εγκράτεια και αποφυγή κάθε αφοριστικής προσέγγισης της μεταρρύθμισης, «πόσο μάλλον να τοποθετηθεί απόλυτα αρνητικά ή απόλυτα θετικά. Προσωπικά έχω την εμπειρία του Καποδίστρια και του Καλλικράτη και μπορώ να πω ότι κάθε εκλογικό σύστημα είχε τα πλεονεκτήματά του, αλλά και τα μειονεκτήματά του.

»Ας εστιάσουμε στο γεγονός ότι οι τοπικές κοινότητες, επιτέλους, δεν θα’ χουν μόνο Πρόεδρο. Θα έχουν δικό τους Συμβούλιο, κι αυτό είναι πολύ καλό, γιατί πιστεύω ότι τα δύο μάτια του Προέδρου δεν προλάβαιναν να τα δουν όλα. Οπότε τα δέκα μάτια των Συμβούλων και του Προέδρου μαζί θα βλέπουν πολύ περισσότερα και τα δέκα αυτιά θα ακούνε πολύ περισσότερα».

«Αν χρειαστεί θα κρίνουμε τον Κλεισθένη μετά την εφαρμογή του, στην πράξη» διευκρίνισε ο Γιάννης Νταβαλούμης επιχειρώντας μια συνειρμική σύνδεση του μηνύματος  με το όνομα του συνδυασμού του , «και λέω αν χρειαστεί, γιατί ο κόσμος θα μας κρίνει όλους μεμονωμένα, θα κρίνει τον Γιάννη Νταβαλούμη και τα πρόσωπα του συνδυασμού του» εξήγησε θέλοντας να αναδείξει τον κυρίαρχο κι ελεγκτικό ρόλο των πολιτών στην χρηστή διοίκηση που θα επιχειρήσει.

Αυτό στο οποίο ο υποψήφιος Δήμαρχος Ορχομενού επέμεινε κι επέλεξε να αποτυπώσει σε κάθε τόνο είναι οι αγαθές και προπαντός οι ανιδιοτελείς προθέσεις του ιδίου, ασχολούμενος με τα κοινά, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από καταχρηστικά φαινόμενα κονδυλίων που σκιάζουν πολλές υποψηφιότητες.

«Θέλω να επαναλάβω ότι στην Αυτοδιοίκηση μπαίνεις για να προσφέρεις, δεν μπαίνεις με σκοπό τον βιοπορισμό. Ο κόσμος ξέρει και δεν ξεχνά ποιοι είναι αυτοί που έκαναν επάγγελμα την πολιτική και ποιοι είναι εκείνοι που απλά θέλουν να προσφέρουν χωρίς ανταλλάγματα.

Στις 26 του Μάη ο Δήμος Ορχομενού αποφασίζει μεταξύ των άξιων, για το ποιος θα τον εκπροσωπήσει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και ο Συνδυασμός «Συνέπεια & Πράξη» είναι έτοιμος γι αυτό, γιατί στηριζόμαστε μόνο στη δική σας και στη δική μας δύναμη. Γιατί κάνουμε έναν έντιμο αγώνα».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ