Απαγορευμένη λέξη ο «κορωνοϊός» στο Τουρκμενιστάν!

Τον λόγο που βρίσκεται στο κατώτατο σημείο της κατάταξης για την ελευθερία του Τύπου επιβεβαιώνει το Τουρκμενιστάν. Όπως αναφέρει το «Associated Press», η διεθνής οργάνωση «Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα» (RSF) κατήγγειλε την Τρίτη ότι το καθεστώς της πρώην Σοβιετικής Δημοκρατίας του Τουρκμενιστάν απαγόρευσε στα ΜΜΕ να χρησιμοποιούν τη λέξη «κορωνοϊός». Η RSF επισήμανε ότι η λέξη […]

1 Απριλίου 2020

του/της Newsroom

Τον λόγο που βρίσκεται στο κατώτατο σημείο της κατάταξης για την ελευθερία του Τύπου επιβεβαιώνει το Τουρκμενιστάν.

Όπως αναφέρει το «Associated Press», η διεθνής οργάνωση «Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα» (RSF) κατήγγειλε την Τρίτη ότι το καθεστώς της πρώην Σοβιετικής Δημοκρατίας του Τουρκμενιστάν απαγόρευσε στα ΜΜΕ να χρησιμοποιούν τη λέξη «κορωνοϊός».

Η RSF επισήμανε ότι η λέξη έχει αφαιρεθεί επίσης από ενημερωτικά φυλλάδια που διανέμονται σε σχολεία, νοσοκομεία και χώρους εργασίας. Η οργάνωση, που εδρεύει στο Παρίσι, δήλωσε ότι οι άνθρωποι που φορούν μάσκες ή μιλούν για τον κορωνοϊό είναι πιθανό να συλληφθούν από την αστυνομία ανά πάσα στιγμή.

Η ασιατική χώρα δεν έχει αναφέρει καμία περίπτωση του νέου κορωνοϊού, τη στιγμή που το γειτονικό Ιράν έχει αναφέρει περισσότερες από 44.000 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024