Πανελλαδική Στάση Εργασίας προκηρύχθηκε από ΠΟΕ – ΟΤΑ

Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς στηρίζει και  συμμετέχει στην Πανελλαδική Στάση Εργασίας που προκήρυξε η ΠΟΕ – ΟΤΑ για την ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020, από τις 7:00 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι και Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27-Αθήνα). Δεν έχει περάσει καιρός από όταν […]

22 Ιουνίου 2020

του/της Newsroom

Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς στηρίζει και  συμμετέχει στην Πανελλαδική Στάση Εργασίας που προκήρυξε η ΠΟΕ – ΟΤΑ για την ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020, από τις 7:00 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι και Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27-Αθήνα).

Δεν έχει περάσει καιρός από όταν ο Σύλλογός  προειδοποιούσε σε ανακοίνωσή του, ότι η κυβέρνηση «….έκλεισε το μάτι στους εργολάβους δίνοντας το δικαίωμα σε Δημάρχους που ψάχνουν ευκαιρία να ξεπουλήσουν τις υπηρεσίες Καθαριότητας και όχι μόνο, με αποφάσεις τους, να αναθέτουν τις υπηρεσίες σε εργολαβικά και ιδιωτικά συμφέροντα…».

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν είναι αποφασισμένοι να μην μείνουν θεατές στην παράδοση των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α., στα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα, αλλά να παλέψουν για να διαφυλάξουν τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να αγωνιστούν,  για να προασπίσουν  τις θέσεις εργασίας  και τα δικαιώματα τους.

Στα πλαίσια αυτά ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς έχει προγραμματίσει ανοιχτή συγκέντρωση των εργαζομένων , τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας λόγω της πανδημίας, την Τρίτη 23-6-2020 και ώρα 08:00 το πρωί, στο χώρο του αμαξοστασίου του Δήμου Λεβαδέων, με σκοπό την ενημέρωσή τους για τα σχέδια της κυβέρνησης που αφορούν το ξεπούλημα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της κατάργησης κάθε εργασιακού δικαιώματος των εργαζομένων της.

Διεκδικούν:

  • Κατάργηση του θεσμικού πλαισίου που επιτρέπει τις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών των Δήμων.
  • Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των Ο.Τ.Α.
  • Διατήρηση τόσο του καθεστώτος ασφάλισης των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (Β.Α.Ε.), όσο και του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, σε όσους σήμερα το λαμβάνουν και η επέκτασή του και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων που δικαιούνται να το λάβουν.
  • Άμεση κατάργηση της απαράδεκτης και σκανδαλώδους διάταξης που επιτρέπει ένας Δήμος να ενοικιάζει τον μηχανολογικό του εξοπλισμό σε εργολάβους για να τους αναθέτουν υπηρεσίες (π.χ. καθαριότητα κ.λ.π.).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Απριλίου 2024