Δημοτικό Συμβούλιο Ερέτριας: Υπερψηφίστηκε η έγκριση του Κανονισμού Κοινόχρηστων χώρων – Προηγήθηκε κλίμα έντασης

Την υπερψήφιση του Κανονισμού Κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Ερέτριας, αποφάσισε κατά πλειοψηφία του δημοτικό συμβούλιο σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης τη Δευτέρα. Κατά την 8η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συμφωνήθηκε κατά απόλυτη πλειοψηφία η έγκριση ψηφίσματος καταδίκης βίας από πολίτη έναντι δημοτικού υπαλλήλου (κ. Καλογιάννη) ενώ κατά πλειοψηφία πέρασε και ψήφισμα για τα […]

23 Ιουνίου 2020

του/της Newsroom

Την υπερψήφιση του Κανονισμού Κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Ερέτριας, αποφάσισε κατά πλειοψηφία του δημοτικό συμβούλιο σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης τη Δευτέρα.

Κατά την 8η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συμφωνήθηκε κατά απόλυτη πλειοψηφία η έγκριση ψηφίσματος καταδίκης βίας από πολίτη έναντι δημοτικού υπαλλήλου (κ. Καλογιάννη) ενώ κατά πλειοψηφία πέρασε και ψήφισμα για τα υποκαταστήματα των τραπεζών που κλείνουν στο δήμο.

Έντονη αντιπαράθεση προκλήθηκε κατά την έναρξη της συνεδρίασης ανάμεσα στον κ. Γουρνή και κ. Τσώκο. Η διαμάχη ξεκίνησε όταν ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ερέτριας, κ. Βαγγέλης Τσώκος απάντησε στο αρχηγό της Παράταξής του κ. Νίκο Γουρνή, μετά την πρόσφατη ανακοίνωσή του, που ζητούσε την παραίτησή του από τη θέση του.

Ο κ. Γουρνής, κατά την τοποθέτησή του, κατηγόρησε τόσο τον κ. Τσώκο όσο και τον Πρόεδρο το Δ.Σ., κ. Ανδρουλάκη, χαρακτηρίζοντάς τον ηθικό αυτουργό και ενορχηστρωτή μίας νέας ομάδας, που σκοπεύει να γίνει η πολιτική «πατερίτσα» της Δημοτικής Αρχής.

«Να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον κ. Γουρνή που μου έκανε την τιμή να ασχοληθεί μαζί μου» , ήταν η αρχή της απάντησης του κ. Ανδρουλάκη, τονίζοντας πως οι πολίτες γνωρίζουν αν ποτέ λειτούργησε προς ίδιον όφελος.

Εκτός από τις στιγμές έντασης, κατατέθηκαν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το wifi σε Ερέτρια Αμάρυνθο και Γυμνό, με τον Δήμαρχο να επισημαίνει πως οι κάτοικοι στο Γυμνό δεν πρέπει να νιώθουν αδικημένοι, καθώς λόγω τεχνικών προβλημάτων δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη δωρεάν wifi στην πλατεία του χωριού. Επιπλέον, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, κ. Γιάννης Δημητρόπουλος, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρέθηκε στο δήμο, κάνοντας τεστ κορωνοϊού σε 20 άτομα, χωρίς όμως να έχουν ανακοινωθεί έως τώρα τα αποτελέσματα. «Ισορροπία μεταξύ της δημόσιας υγείας και της δημοσιονομικής ανάπτυξης» ήταν η κύρια γραμμή που υποστήριξε ο Δήμαρχος.  Ειδική αναφορά έγινε και για τις τουριστικές εκτιμήσεις του Δήμου.

Παράλληλα, 5 σύλλογοι της Αμαρύνθου αιτήθηκαν να συζητηθεί ως έκτακτο θέμα ο περιφερειακός δρόμος, με το Δ.Σ. να δεσμεύεται ότι θα είναι τακτικό θέμα συζήτησης στην επόμενη συνεδρίαση.

Ερωτήματα πάνω στα ζητήματα του αθλητισμού αλλά και του οικογενειακού γιατρού έθεσε ο κ. Καραβάς, επισημαίνοντας πως σύμφωνα με πληροφορίες του δύο ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής της Αμαρύνθου ετοιμάζονται να υποδεχθούν πρόσφυγες. Σε ότι αφορά το μεταναστευτικό, ο Δήμαρχος απήντησε πως δεν έχει καμία ενημέρωση για νέα μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στα «ΣΤΕΡΕΑ ΝΕΑ» του Σαββάτου

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Απριλίου 2024