,

Αύξηση θερμοκρασίας και κύκλος ζωής, οι αιτίες για τις τσούχτρες στον Κορινθιακό

Με ανακοίνωσή του ο Δ/ντής Δ/νσης Υδάτων Πελοποννήσου, κ. Δημήτρης Μηλιός, γνωστοποιεί ότι: «Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με την Ελένη Μήλιου M.Sc, Ph.D. Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Εργαστήριο Εφηρμοσμένης Υδροβιολογίας, Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής και Υδατοκαλλιεργειών, έχω να πω ότι το φαινόμενο είναι καθαρά περιβαλλοντικό και έχει σχέση με την περίοδο αναπαραγωγής, την αύξηση του πλαγκτόν […]

13 Ιουλίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Με ανακοίνωσή του ο Δ/ντής Δ/νσης Υδάτων Πελοποννήσου, κ. Δημήτρης Μηλιός, γνωστοποιεί ότι: «Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με την Ελένη Μήλιου M.Sc, Ph.D. Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Εργαστήριο Εφηρμοσμένης Υδροβιολογίας, Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής και Υδατοκαλλιεργειών, έχω να πω ότι το φαινόμενο είναι καθαρά περιβαλλοντικό και έχει σχέση με την περίοδο αναπαραγωγής, την αύξηση του πλαγκτόν λόγω σημαντικής αύξησης της θερμοκρασίας των νερών και άλλων βιολογικών παραγόντων στον κύκλο ζωής της τσούχτρας. Δεν παίζει ρόλο, ούτε η υπεραλίευση, ούτε η ρύπανση. Να σημειώσουμε ότι οι μετρήσεις των θαλασσίων υδάτων, κατά το μήνα Ιούνιο (οι οποίες είναι ανηρτημένες και στην ιστοσελίδα της  ΑΠΔ Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου), είναι εντός των φυσιολογικών ορίων».

Αυτά για ενημέρωση των πολιτών των παραθαλάσσιων περιοχών του Κορινθιακού κόλπου, που ανήκουν στη Στερεά, στους οποίους έχει δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

1 Οκτωβρίου 2023