Ανοικτό το αρχαιολογικό μουσείο της Χαλκίδας για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Ανοικτό θα είναι το αρχαιολογικό μουσείο της Χαλκίδας, το Σαββατο 23 και την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα. Το το αρχαιολογικό μουσείο της Χαλκίδας συμμετέχει στα πλαίσια στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Πόλεις παλιές και νέες, μεγάλες ή μικρότερες, σημαντικές ή λιγότερο σπουδαίες, ζωντανές ή ξεχασμένες. Αυτές θα αφηγηθούν μια διαφορετική ιστορία που ξεπερνά τα σύνορα […]

21 Σεπτεμβρίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Ανοικτό θα είναι το αρχαιολογικό μουσείο της Χαλκίδας, το Σαββατο 23 και την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα. Το το αρχαιολογικό μουσείο της Χαλκίδας συμμετέχει στα πλαίσια στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Πόλεις παλιές και νέες, μεγάλες ή μικρότερες, σημαντικές ή λιγότερο σπουδαίες, ζωντανές ή ξεχασμένες. Αυτές θα αφηγηθούν μια διαφορετική ιστορία που ξεπερνά τα σύνορα της Ελλάδας, με σκοπό να μας προβληματίσουν για τη μεταμόρφωσή τους μέσα στο σύγχρονο κόσμο και την πορεία τους προς το μέλλον.

Οι ιστορίες αυτές είναι σκορπισμένες σε 117 σημεία σε όλη τη χώρα, σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, σε μνημεία που ζουν μια δεύτερη ζωή ή παραμένουν ανέπαφα στο χρόνο – τοπόσημα μικρών ή μεγάλων πόλεων.

Οι πόλεις αποκαλύπτονται μέσα από μικρές ή μεγάλες ιστορίες, ιδιωτικές ή δημόσιες, πραγματικές ή φανταστικές. Μέσα από βιβλία και φωτογραφίες, ήχους, τραγούδια και χορούς, περιπάτους, δρώμενα και παραμύθια.

Η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία σε όλη την Ελλάδα θα είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας: 2221025131

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

16 Ιουλίου 2024