Σήμερα η κηδεία του άτυχου Επισμηναγού Νικόλαου Βασιλείου

Θρήνος στην Εύβοια για τον πιλότο Νικόλαο Βασιλείου. Ο Επισμηναγός οδηγείται στην τελευταία του κατοικία στο χωριό Ζάρακες όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε. Ο Επισμηναγός Νικόλαος Βασιλείου πέταξε για τη γειτονιά των Αγγέλων και η Εύβοια θρηνεί τον πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας. Ο πόνος στο χωριό του βουβός. Το μεσημέρι συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι θα τον […]

30 Αυγούστου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Θρήνος στην Εύβοια για τον πιλότο Νικόλαο Βασιλείου. Ο Επισμηναγός οδηγείται στην τελευταία του κατοικία στο χωριό Ζάρακες όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Ο Επισμηναγός Νικόλαος Βασιλείου πέταξε για τη γειτονιά των Αγγέλων και η Εύβοια θρηνεί τον πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας. Ο πόνος στο χωριό του βουβός. Το μεσημέρι συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι θα τον συνοδέψουν στην τελευταία του κατοικία. Η κηδεία του Επισμηναγού θα γίνει στη 13.00 το μεσημέρι. Τραγικές φιγούρες τα δύο ανήλικα παιδιά, η σύζυγος, τα αδέρφια και οι γονείς του.

Ο 39χρονος πιλότος ήταν πατέρας δύο παιδιών, καταγόταν από το χωριό Ζάρακες του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου και θεωρείτο ιπτάμενος μεγάλης πτητικής εμπειρίας με γενικό σύνολο περίπου 2.500 ωρών. Στο χωριό του επικρατεί θλίψη, καθώς ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην μικρή κοινωνία. Το «γελαστό παιδί» όπως τον έλεγαν, ένας άνθρωπος αισιόδοξος και αγαπητός.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η 28η Αυγούστου γράφτηκε με μαύρα γράμματα στην ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας. Ήταν 8:50 το πρωί όταν το εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ2 Buckeye της Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη έξω από το χωριό Κολλίδες, στα κοντά στα σύνορα Αρκαδίας – Λακωνίας.

Το αεροσκάφος συνετρίβη, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση περιδίνησης. Είχε απογειωθεί από την 120 ΠΕΑ Καλαμάτας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διασωθείς επισμηναγός συγκυβερνήτης, αφού χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμα, όταν πάτησε στο έδαφος επικοινώνησε με τις αρχές δίνοντας το στίγμα του. Στη συνέχεια και αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, επικοινώνησε με τον Αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας. Έχει μεταφερθεί στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

18 Απριλίου 2024