Ευρυτανία: Σε Αλπικά Τοπία

Στην Ευρυτανία μπορεί κανείς να φτάσει απ’ όλα τα σημεία του ορίζοντα, κινούμενος σε “φιδίσιους” αλλά και πανοραμικούς δρόμους με αλπικά τοπία, που σε παραπέμπουν σε πολλές γωνιές του πλανήτη Γη. Οικισμοί με έντονα σημάδια του χρόνου, πετρόχτιστοι και με παραδοσιακή αρχιτεκτονική, την οποία με ειδικό πρόγραμμα ο ΕΟΤ προστατεύει από την δεκαετία του 1980, […]

22 Ιανουαρίου 2019

του/της Newsroom

Στην Ευρυτανία μπορεί κανείς να φτάσει απ’ όλα τα σημεία του ορίζοντα, κινούμενος σε “φιδίσιους” αλλά και πανοραμικούς δρόμους με αλπικά τοπία, που σε παραπέμπουν σε πολλές γωνιές του πλανήτη Γη.

Οικισμοί με έντονα σημάδια του χρόνου, πετρόχτιστοι και με παραδοσιακή αρχιτεκτονική, την οποία με ειδικό πρόγραμμα ο ΕΟΤ προστατεύει από την δεκαετία του 1980, δένουν με τη μοναδική χλωρίδα της περιοχής.

Λίμνες, πολύβουα νερά ποταμών, και αναβαθμίδες, που δημιουργήθηκαν με μεγάλη υπομονή και επιμονή, δείχνουν την αρμονική συνύπαρξη της φύσης με το ανθρώπινο γένος.

Μέσα από δύο διαδρομές που μπορεί να ακολουθήσει ο επισκέπτης ξεχωρίζουν στην πρώτη το Κρίκελλο, η Δομνίστα, τα Φιδάκια και η λίμνη των Κρεμαστών.

Στη δεύτερη ο ποταμός Καρπενησιώτης με το υπέροχο πλατανόδασος, η Μαύρη Σπηλιά με την απαράμιλλη ομορφιά της, το φαράγγι Μικρό Πάντα Βρέχει, για να γραφτεί στη μνήμη του καθενός ένας χώρος μοναδικός, που μεταμορφώνεται ολοκληρωτικά εποχή με εποχή, όπως και τα: Γαύρος, Συγκρέλλος, Μικρό και Μεγάλο Χωριό, στα περίχωρα του Καρπενησίου.

Εδώ που ο Αλέξανδρος Καρβέλης μεγαλουργεί με όποιας μορφής τουριστική επιχείρηση καταπιάνεται και ο Γιάννης Βονόρτας τον ακολουθεί, στο πακέτο γνήσια Ευρυτανικά προϊόντα.

 

 

 

 

 

 

Σημεία αναφοράς των εραστών της μικρής Ελβετίας για τη Στερεά τα: Πλαστήρι, Γλυκοπλαστείο, Camelot, Heaven, Εν Αμπάραις, Status Club, Πέρασμα, Κλαουδάτος, Άνεσις, Ελβετία, Saloon Park, River, Retro Cafe, Αλ. Καρβέλης, Ρακόμελο, Γ. Βονόρτας, Prestige Cafe, Season Bistro, 110Z, Σπίτι του Ψαρά, Κονάκι και Λαδόκολλα.

Χιλιάδες φυσικά οι επισκέπτες της και δεκάδες οι επώνυμε προσωπικότητες, κυρίως από τον αθλητικό χώρο.

 

 

 

 

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024