,

Βλάχοι και Καπεταναίοι τσιγκνίζουν πριν το Γάμο στη Θήβα

Οι παρέες των Βλάχων συμπεθέρων το βράδυ της Τσικνοπέμπτης ξεκινούν από την Πλατεία της Θήβας ώρα 20:00, για να γλενήσουν με χορό και άφθονο κρασί μέχρι τα ξημερώματα. Σύμφωνα με την παράδοση, την Τσικνοπέµπτη «πιάνονται» τα προζύµια για τον Βλάχικο Γάµο. Τα «µπουλούκια», οι παρέες δηλαδή των Βλάχων, συγκεντρώνονται το βράδυ στις ταβέρνες της πόλης […]

26 Φεβρουαρίου 2019

του/της Newsroom

Οι παρέες των Βλάχων συμπεθέρων το βράδυ της Τσικνοπέμπτης ξεκινούν από την Πλατεία της Θήβας ώρα 20:00, για να γλενήσουν με χορό και άφθονο κρασί μέχρι τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με την παράδοση, την Τσικνοπέµπτη «πιάνονται» τα προζύµια για τον Βλάχικο Γάµο. Τα «µπουλούκια», οι παρέες δηλαδή των Βλάχων, συγκεντρώνονται το βράδυ στις ταβέρνες της πόλης µαζί µε τους παρευρισκόμενους και διασκεδάζουν µέχρι πρωίας µε νταούλια και πίπιζες. Όλα προµηνύουν τις χαρές και τα µεθύσια που θα έρθουν.

Σύμφωνα με ανακοινωση του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας οι παρέες των Βλάχων το βράδυ της Τσικνοπέμπτης 28/2/2019 θα βρίσκονται στα παρακάτω κέντρα εστίασης της πόλης των Θηβών:

1. Η παρέα του καπετάνιου Νίκου Τσεσμελή θα βρίσκεται στον Γεωργουλά στους Αγίους Θεοδώρους.
2. Η παρέα του Παναγιώτη Σταμάτη του καπετάνιου Γεωργίου Γαστουνιώτη θα βρίσκεται στο Τζάκι στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θήβας.
3. Η παρέα του καπετάνιου Ευάγγελου Αρκούδη θα βρίσκεται στον Έλατο πλησίον Ι. Ν. Αγίου Λουκά Θήβας.
4. Η παρέα του καπετάνιου Στέλιου Μπεκρή θα βρίσκεται στo Τζάκι στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θήβας ( 1ος όρφοφος ) .
5. Η παρέα Σπύρου Αντωνάκη του καπετάνιου Ιάκωβου Μπληζιώτη θα βρίσκεται στον Μπαρμπαγιάννη στο Μοσχοπόδι.
6. Η παρέα του καπετάνιου Βαγγέλη Διαμαντή ( παρέα του Λαϊου) θα βρίσκεται στο Memories Hall Αγ. Αθανασίου 123 Θήβα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024