“Κλείδωσε” η συνεργασία του Φωκέα Χάρη Θεοχάρη με τη ΝΔ στη Β3 Αθηνών

Μετά από πολλές ιδεολογικές και στρατηγικές διαψεύσεις που τον ανάγκασαν να ανεξαρτητοποιηθεί από το κόμμα με το οποίο εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής. Μετά από αδιευκρίνιστες αστοχίες που τον οδήγησαν στη διαγραφή από το κόμμα που ο ίδιος ίδρυσε. Μετά από πλείστες διαβουλεύσεις -εντός κι εκτός συνόρων- για την ίδρυση νέου κόμματος, ως Έλλην Μακρόν. Αλλά […]

4 Μαρτίου 2019

του/της Newsroom

Μετά από πολλές ιδεολογικές και στρατηγικές διαψεύσεις που τον ανάγκασαν να ανεξαρτητοποιηθεί από το κόμμα με το οποίο εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής. Μετά από αδιευκρίνιστες αστοχίες που τον οδήγησαν στη διαγραφή από το κόμμα που ο ίδιος ίδρυσε. Μετά από πλείστες διαβουλεύσεις -εντός κι εκτός συνόρων- για την ίδρυση νέου κόμματος, ως Έλλην Μακρόν. Αλλά και μετά από εκατέρωθεν διερευνητικές επαφές στο χώρο της Κεντροδεξιάς και αριστερότερα… ο Χάρης Θεοχάρης πρόσφατα κατέληξε ότι ο πολιτικός αρχηγός με τον οποίο διατηρούν “κοινό πλαίσιο αξιών και όχι παζαριών”, δεν είναι άλλος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Νωπός είναι ο “διάλογος” του ανεξάρτητου Βουλευτή με τον Πρωθυπουργό από Βουλής, που σφράγισε ως φαίνεται τις εξελίξεις.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδιακών συνεδριάσεων για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή, ο Πρωθυπουργός είχε υπαινιχθεί πως ο βουλευτής ήταν υπέρ της συμφωνίας αλλά όταν εντάχθηκε στη ΝΔ άλλαξε στάση…. με αποτέλεσμα ο Βουλευτής να πάρει το λόγο επί του προσωπικού και ν’ απασφαλίσει.
«Ο Πρωθυπουργός με εγκάλεσε για αλλαγή στάσης στο ζήτημα των Σκοπίων. Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη στάση μου. Συντάσσομαι δημοκρατικά ως οφείλω με την Κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, η οποία είναι ενιαία και αρραγής ενάντια στην εργαλειοποίηση του θέματος από την κυβέρνηση με στόχο το διχασμό του ελληνικού λαού” σχολίασε ο κ.Θεοχάρης.

“Ξεχνάει ο κ.Τσίπρας” συννέχισε, “οτι εξελέγην με την αντιπολίτευση, έμεινα ανεξάρτητος 2,5 χρόνια κάνοντας συνεπή αντιπολίτευση και τώρα παραμένω στην αντιπολίτευση σε αντίθεση με άλλους που ενδεχομένως διεκδικούν κυβερνητικούς θώκους. Θα πρέπει συνεπώς αντί να εγκαλεί ο κ.Τσίπρας να εγκληθεί ο ίδιος γιατί μοιράζει υπουργεία δεξιά και αριστερά για να μπορέσει να κρατηθεί λίγο ακόμη στην εξουσία και να αδειάσει τα ταμεία ώστε να μην μπορέσει να κυβερνήσει ο επόμενος Πρωθυπουργός», κατέληξε ο Χάρης Θεοχάρης.

Κάπως έτσι λοπόν, και αφού οριστικοποιήθηκε η κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, ο Χάρης Θεοχάρης πήρε το χρίσμα για την Β3 Εκλογική Περιφέρεια Νοτίου Τομέα Αθηνών και την ερχόμενη Τετάρτη 6 Μαρτίου διοργανώνει την πρώτη προεκλογική του εκδήλωση, με ομιλία στο Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος”.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024