Το μνημονιακό claw back βγάζει σε 3ημερη απεργία και τους γιατρούς Θήβας

Την απόφασή του να συμμετάσχει στην 3ήμερη απεργία των Εργαστηριακών Ιατρών της χώρας, από σήμερα μέχρι και το Σάββατο, 25 Μαΐου 2019, έκανε γνωστή ο Ιατρικός Σύλλογος Θήβας. Η 3ήμερη ταλαιπωρία αφορά τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ , καθώς τα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και οι φυσικοθεραπευτές δεν θα εκτελούν τα παραπεμπτικά για τη διενέργεια εξετάσεων και […]

23 Μαΐου 2019

του/της Newsroom

Την απόφασή του να συμμετάσχει στην 3ήμερη απεργία των Εργαστηριακών Ιατρών της χώρας, από σήμερα μέχρι και το Σάββατο, 25 Μαΐου 2019, έκανε γνωστή ο Ιατρικός Σύλλογος Θήβας.

Η 3ήμερη ταλαιπωρία αφορά τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ , καθώς τα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και οι φυσικοθεραπευτές δεν θα εκτελούν τα παραπεμπτικά για τη διενέργεια εξετάσεων και φυσικοθεραπειών, διαμαρτυρόμενοι για τα αυξημένα ποσά των υποχρεωτικών εκπτώσεων και επιστροφών στον Οργανισμό.

Οι πάροχοι υγείας που κατηγορούν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ότι «κωφεύει προκλητικά στις εκκλήσεις» τους΄, εξηγούν σε σχετική ανακοίνωσή «Η Ελλάδα έχει εξέλθει των μνημονίων, γι΄ αυτό και ζητάμε την άρση της “εξωφρενικής” επιβολής αυτόματων επιστροφών clawback και rebate, για υπηρεσίες φυσικοθεραπείας εδώ και τώρα.

Όποια συνεδρία φυσικοθεραπείας παρέχεται στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, πρέπει να αποζημιώνεται.

Ζητάμε ετήσιο προϋπολογισμό από το Κράτος, για τις υπηρεσίες φυσικοθεραπείας, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των Ελλήνων Πολιτών» καταλήγουν.

Από τον Ιατρικό Σύλλογο Θήβας διευκρινίζεται ότι η στήριξη των κινητοποιήσεων «είναι απολύτως αναγκαία και κρίσιμη», καθώς, όπως εξηγούν « το παράλογο και άδικο claw back οδηγεί στο κλείσιμο των Ιατρείων και αυτό  θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στο σύνολο των γιατρών της χώρας».

      Ο Ι.Σ. Θήβας συμπαρίσταται στον αγώνα των συναδέλφων Εργαστηριακών και      

      ενημερώνει τους πολίτες του Νομού μας ότι η τριήμερη απεργία, είναι κραυγή 

      αγωνίας για το μέλλον τους.

     Είναι δικαίωμα και υποχρέωση της πολιτείας , να νομοθετεί και να στηρίζει την  ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΟΧΙ όμως στις πλάτες των εργαστηριακών ιατρών χωρίς καμία απολύτως δική της συμμετοχή.

     Οι εργαστηριακοί ιατροί δεν έχουν μόνο υποχρεώσεις στην πολιτεία αλλά και ίσα       δικαιώματα με τους υπόλοιπους πολίτες.

 

                Για τον Ιατρικό Σύλλογο Θήβας

                   Η Πρόεδρος                                                Ο Γεν. Γραμματέας

                    Φιλιώ Πρωτόπαπα                                       Λουκάς Ανανίκας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

20 Μαΐου 2024