Εύβοια: Εκκενώθηκε το μοναστήρι Μακρυμάλλης, σε ετοιμότητα και οι κάτοικοι στο Κοντοδεσπότι

Σύμφωνα με τα πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της η Μητρόπολη Χαλκίδας,σε εφαρμογή τίθενται μέτρα προστασίας των γύρων περιοχών που απειλούνται από το μεγάλο πύρινο μέτωπο στην Αγριλίτσα του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων. Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε το μοναστήρι Μακρυμάλλης Παναγίας Θεοτόκου, ενώ κατόπιν συντονισμού των δυνάμεων που διευθύνουν το έργο της πυρόσβεσης, έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι των […]

13 Αυγούστου 2019

του/της Newsroom

Σύμφωνα με τα πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της η Μητρόπολη Χαλκίδας,σε εφαρμογή τίθενται μέτρα προστασίας των γύρων περιοχών που απειλούνται από το μεγάλο πύρινο μέτωπο στην Αγριλίτσα του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε το μοναστήρι Μακρυμάλλης Παναγίας Θεοτόκου, ενώ κατόπιν συντονισμού των δυνάμεων που διευθύνουν το έργο της πυρόσβεσης, έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι των χωριών κοντά στο μέτωπο της φωτιάς (Αγριλίτσα, Κοντοδεσπότι και Μακρυμάλλη) να βρίσκονται σε ετοιμότητα εκκένωσης των κατοικιών τους σε περίπτωση που πλησιάσουν οι φλόγες.

Η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε για την πυρκαγιά περίπου ένα τέταρτο μετά τις 03:00 τα ξημερώματα της Τρίτης και αμέσως δόθηκε εντολή να σπεύσουν στην περιοχή ισχυρές δυνάμεις που αποτελούνται από 45 πυροσβέστες με 20 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρο τμήμα με 12 πυροσβέστες.

Το μέτωπο της πυρκαγιάς κινείται στη δασώδη περιοχή της Αγριλίτσας, στον δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων Ευβοίας ενώ προς το παρόν δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, αλλά καίει κοντά στη μονή Μακρυμάλλης Παναγίας Θεοτόκου, η οποία εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους καθώς και ανάμεσα στα τρία προαναφερθέντα χωριά. Το έργο πυρόσβεσης δυσχεραίνουν οι πολύ ισχυροί άνεμοι και το δύσβατο έδαφος.

 

Έντονη είναι η ανησυχία των κατοίκων ολόκληρης της Εύβοιας, αφού πυκνά σύννεφα καπνού και στάχτες είναι ορατά ακόμα και μέσα στην πόλη της Χαλκίδας, όπως επίσης και σε Βασιλικό και Αρτάκη.

Ο καπνός έχει φτάσει μέχρι και την Αττική και η οσμή καμένου είναι έντονη σε πολλές περιοχές της Αθήνας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024