“Να μας φυλάει ο Θεός όλους μας από την μάστιγα των πυρκαγιών”

Στις καταστροφικές πυρκαγιές που ξέσπασαν τις τελευταίες ώρες στην Ελλάδα και την Τουρκία αναφέρθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.   «Θέλω να εκφράσω την λύπη ασφαλώς όλων μας για τις μεγάλες πυρκαγιές που ξέσπασαν στην Εύβοια κυρίως και σε άλλα διαμερίσματα της Ελλάδος, και εδώ στην Τουρκία, στην Προικόννησο, στο Εσκί Σεχίρ, και να ευχηθώ να μας […]

15 Αυγούστου 2019

του/της Newsroom

Στις καταστροφικές πυρκαγιές που ξέσπασαν τις τελευταίες ώρες στην Ελλάδα και την Τουρκία αναφέρθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

 

«Θέλω να εκφράσω την λύπη ασφαλώς όλων μας για τις μεγάλες πυρκαγιές που ξέσπασαν στην Εύβοια κυρίως και σε άλλα διαμερίσματα της Ελλάδος, και εδώ στην Τουρκία, στην Προικόννησο, στο Εσκί Σεχίρ, και να ευχηθώ να μας φυλάγει ο Θεός όλους μας από την μάστιγα των πυρκαγιών», ανέφερε ο κκ Βαρθολομαίος ο οποίος χοροστάτησε στον εσπερινό της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ίμβρο.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας και στην ιδιαίτερη τιμή που της αποδίδουν οι πιστοί, «διότι την πιστεύουμε και την θεωρούμε Μητέρα του Θεού, Μητέρα της Εκκλησίας, Μητέρα του κόσμου, Μητέρα του καθενός από εμάς».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024
29 Μαρτίου 2024