Βρέθηκε απανθρακωμένο πτώμα στο κέντρο της Λαμίας

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Λαμίας από την είδηση ότι ένας 36χρονος βρέθηκε νεκρός νωρίς χθες το μεσημέρι της, μέσα σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στο κέντρο της πόλης, έχοντας βρει τραγικό θάνατο από εκτεταμένα εγκαύματα σε όλο του το σώμα. Πρόκειται για χρήστη ναρκωτικών και το απανθρακωμένο του πτώμα ανακαλύφθηκε σε ένα ερειπωμένο κτίριο που […]

8 Ιανουαρίου 2020

του/της Newsroom

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Λαμίας από την είδηση ότι ένας 36χρονος βρέθηκε νεκρός νωρίς χθες το μεσημέρι της, μέσα σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στο κέντρο της πόλης, έχοντας βρει τραγικό θάνατο από εκτεταμένα εγκαύματα σε όλο του το σώμα.

Πρόκειται για χρήστη ναρκωτικών και το απανθρακωμένο του πτώμα ανακαλύφθηκε σε ένα ερειπωμένο κτίριο που είναι στέκι χρηστών.

Ο άνδρας άναψε φωτιά για να ζεσταθεί αλλά αποκοιμήθηκε, με αποτέλεσμα ένα παλιό πάπλωμα που είχε σκεπαστεί να πάρει φωτιά.

Ωστόσο τα χαρακτηριστικά του προσώπου του που δεν είχαν αλλοιωθεί, οδήγησαν στην αναγνώριση του από οικείους του που τον αναζητούσαν τις τελευταίες ώρες και έσπευσαν στο σημείο.

Σε κοντινό σημείο, στο ίδιο στέκι τοξικομανών, που αποτελεί ντροπή για την πόλη της Λαμίας, είχε βρεθεί νεκρός ένας ακόμη τοξικομανής, ο οποίος ήταν ρομά πατέρας έξι παιδιών.

Έκκληση από τους κατοίκους της πόλης στη νέα Δημοτική Αρχή να παρέμβει

Είναι μόλις δύο βήματα από τις κεντρικές πλατείες της πόλης, σε μια από τις πιο γραφικές συνοικίες της με τα σκαλάκια που οδηγούν στο κάστρο, μεταξύ των οδών Εκκλησιών και Ησαΐα. Εκεί τα μισογκρεμισμένα και εγκαταλειμμένα σπίτια έχουν γίνει στέκι τοξικομανών. Σκουπίδια και σύριγγες παντού με τα ποντίκια να κάνουν βόλτες μέσα στα χαλάσματα.

Οι κάτοικοι χρόνια τώρα προσπαθούν για το αυτονόητο, αλλά κάνεις δεν τους ακούει. Έχουν μαζέψει υπογραφές και έχουν ενημερώσει όλους τους αρμόδιους φορείς. Τίποτα όμως.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024