,

Γεμιστές ντομάτες με κιμά & κινόα

Υλικά 400 gr. κιμά μοσχαρίσιο 200 gr. κιμά χοιρινό 8 μεγάλες ντομάτες ώριμες 2 κρεμμύδια μεγάλα, τριμμένα στον τρίφτη 50 gr. κινόα άσπρη 50 gr. κινόα κόκκινη 100 ml. ελαιόλαδο 1 ματσάκι μαιντανό φρέσκο ψιλοκομμένο 10 gr. δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο ζάχαρη κρυσταλλική αλάτι – πιπέρι στην γεύση Εκτέλεση Πλένουμε πολύ καλά τις ντομάτες και τις τοποθετούμε σε ταψί. Τις αδειάζουμε προσεκτικά και βάζουμε ζάχαρη […]

28 Φεβρουαρίου 2020

του/της Newsroom

Υλικά
400 gr. κιμά μοσχαρίσιο
200 gr. κιμά χοιρινό
8 μεγάλες ντομάτες ώριμες
2 κρεμμύδια μεγάλα, τριμμένα στον τρίφτη
50 gr. κινόα άσπρη
50 gr. κινόα κόκκινη
100 ml. ελαιόλαδο
1 ματσάκι μαιντανό φρέσκο ψιλοκομμένο
10 gr. δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
ζάχαρη κρυσταλλική
αλάτι – πιπέρι στην γεύση

Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τις ντομάτες και τις τοποθετούμε σε ταψί. Τις αδειάζουμε προσεκτικά και βάζουμε ζάχαρη και αλάτι σε κάθε ντομάτα. Το περιεχόμενο της κάθε ντομάτας το περνάμε στο multi και το αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε λίγο τα κρεμμύδια. Προσθέτετε τον κιμά στο τηγάνι και σοτάρουμε, ρίχνουμε το κινόα, το μαϊντανό, το δυόσμο και αλατοπίπερο. Προσθέτετε την 1/2 ντομάτα (που ήταν στο moulti), και αλατοπίπερο. Αφήνουμε τη γέμιση να πάρει μια δυο βράσεις και τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Γεμίζουμε τις ντομάτες χωρίς να τα ξεχειλίσουμε τα σκεπάζουμε με τα καπάκια τους. Ανακατεύουμε τις υπόλοιπες ντομάτες απο το multi με το υπόλοιπο λάδι, αλάτι, πιπέρι και περιχύνουμε όλο το φαγητό στο ταψί. Αν είναι απαραίτητο προσθέτουμε νερό.
Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 1 & 10΄ ώρα περίπου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

19 Απριλίου 2024