Δύο ακόμη νίκες θέλει ο Πετρούνιας κι έφυγε για Τόκιο! (βίντεο)

Την πρώτη από τις τρεις νίκες, που χρειάζεται για να πάρει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το ερχόμενο καλοκαίρι, κατέκτησε ο Λευτέρης Πετρούνιας με το χρυσό στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ενόργανης Γυμναστικής στη Μελβούρνη. Ο Έλληνας αθλητής στα προκριματικά είχε κάνει επίδοση 15.058, την οποία βελτίωσε στον τελικό και με 15.066 κατετάγη πρώτος. […]

22 Φεβρουαρίου 2020

του/της Newsroom

Την πρώτη από τις τρεις νίκες, που χρειάζεται για να πάρει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το ερχόμενο καλοκαίρι, κατέκτησε ο Λευτέρης Πετρούνιας με το χρυσό στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ενόργανης Γυμναστικής στη Μελβούρνη. Ο Έλληνας αθλητής στα προκριματικά είχε κάνει επίδοση 15.058, την οποία βελτίωσε στον τελικό και με 15.066 κατετάγη πρώτος. Πλέον, κυνηγά δυο ακόμη νίκες σε Μπακού (12-15 Μαρτίου) και Ντόχα (18-21 Μαρτίου), ώστε να δώσει το «παρών» στο μεγάλο γεγονός στην Ιαπωνία.

Περιχαρής ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Ρίο, μετά την κατάκτηση του χρυσού στη Μελβούρνη, πόσταρε σχετικά στο Instagram: «Επιτέλους μπορώ να πω ότι επιστρέφω εκεί που ήμουν και πριν! Το πρώτο βήμα έγινε και προχωράμε δυνατά γιατί έχουμε δρόμο. Ο δρόμος αυτός όμως φτάνει στο Τόκυο! Σας ευχαριστώ όλους για την στήριξή σας!».

https://www.instagram.com/p/B83fyr8J9ku/?utm_source=ig_embed

Με τη νίκη του ο Πετρούνιας πήρε 30 «χρυσούς» βαθμούς στη μάχη που δίνει, ώστε να καταφέρει να προκριθεί στους Ολυμπιακούς. Θα πρέπει να νικήσει σε Μπακού και Ντόχα, έχοντας επίδοση πάνω από 15.216, για να υπερκεράσει στην ισοβαθμία τον Κινέζο, Γιανγκ Λιου. Ο τελευταίος έχει ήδη 90 βαθμούς με τρία χρυσά, ενώ ο Πετρούνιας τον κυνηγά με 55β., αφού έχει ένα χρυσό στη Μελβούρνη και ένα ασημένιο στο Κότμπους.

https://www.facebook.com/HellenicGymnasticsFederation/videos/2500360890213294/

Αυτό ήταν το πρώτο του χρυσό μετάλλιο μετά τη γέννηση της κόρης του, πριν 15 μήνες, κι έτσι της το αφιέρωσε. Μάλιστα, τόνισε ότι θα προσφέρει το χρηματικό έπαθλο που αντιστοιχεί στη νίκη του (1.000 ελβετικά φράγκα) για την ενίσχυση των πληγέντων από τις πρόσφατες εκεί καταστροφικές πυρκαγιές.

Αυτή είναι η 12η συνεχόμενη χρονιά που ο Λευτέρης Πετρούνιας κατακτά μετάλλιο σε διεθνή διοργάνωση σε επίπεδο ανδρών.

https://www.facebook.com/HellenicGymnasticsFederation/videos/643616463121543/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024