“Ιχνηλατώντας”

Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ευβοίας, Πέτρος Ποδάρας, και η Τομεάρχης Πολιτισμού ΝΟΔΕ Ευβοίας και οδοντίατρος, Μαρία Λάμπρου κάνουν ανοιχτή πρόσκληση για την παρουσίαση του βιβλίου “Ιχνηλατώντας” της εικαστικού και ποιήτριας Κωνσταντίνας Βαλερά. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα το Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2020, ώρα 7:30 μ.μ. στο Αμφιθέατρο Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας (Χαϊνά 93, Χαλκίδα). Στο πλαίσιο […]

10 Φεβρουαρίου 2020

του/της Newsroom

Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ευβοίας, Πέτρος Ποδάρας, και η Τομεάρχης Πολιτισμού ΝΟΔΕ Ευβοίας και οδοντίατρος, Μαρία Λάμπρου κάνουν ανοιχτή πρόσκληση για την παρουσίαση του βιβλίου “Ιχνηλατώντας” της εικαστικού και ποιήτριας Κωνσταντίνας Βαλερά. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα το Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2020, ώρα 7:30 μ.μ. στο Αμφιθέατρο Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας (Χαϊνά 93, Χαλκίδα).

Στο πλαίσιο ανάθεσης δράσεων και εκδηλώσεων των θεματικών τομέων της ΝΟ.Δ.Ε., η Τομεάρχης Πολιτισμού ΝΟΔΕ Ευβοίας και οδοντίατρος, Μαρία Λάμπρου, παρουσίασε τις θέσεις και προτάσεις της για τον προγραμματισμό του 2020. Η κυρία Λάμπρου δήλωσε:

Αναφέρθηκα στην ανάγκη για ένα πλάνο αναβάθμισης και βιώσιμης ανάπλασης των δημόσιων χώρων κοινωνικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, θεωρώντας απαραίτητη για μια σύγχρονη κοινωνία, την εξωστρέφεια του πολιτισμού και τη σύνδεση του με τη κοινωνία, μέσα από ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες προτάσεις με όραμα και σχεδιασμό. Όπως είπε ο πρωθυπουργός μας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στο 7o Προσυνέδριο της Ν.Δ.: Η ανάδειξη του Ελληνικού πολιτισμού, της πολιτιστικής κληρονομιάς και δημιουργίας της Ελλάδας, αποτελεί βασικό πυλώνα στην άσκηση δημόσιας διπλωματίας, και μπορεί να βελτιώσει σημαντικά το κύρος και τη διεθνή εικόνα της χώρας. Παρουσίασα λοιπόν μια σειρά προτάσεων πολιτιστικού ενδιαφέροντος, οι οποίες έγιναν παμψηφεί αποδεκτές , με πρώτη (χρονολογικά), την παρουσίαση του βιβλίου της εικαστικού και ποιήτριας Κωνσταντίνας Βαλερά.

Η εκδήλωση αφορά την πρώτη εικονογραφημένη ποιητική συλλογή της κυρίας Βαλερά και αποτελείται από 20 έργα. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει και απαγγελία των ποιημάτων ηχογραφημένη σε στούντιο όπου θα απαγγείλουν οι Βάνα Μπαζιωτοπούλου (Καθηγήτρια Κλασικής Φιλολογίας ΕΚΠΑ), Παυλίνα Ρέντα (Καθηγήτρια Μουσικής, Διπλωματούχος Παιδαγωγικής Μουσικής), Σώτος Παπούλκας (Τενόρος), Άκης Λαλούσης (Βαρύτονος, Ομότιμος Καθηγητής), Κλειώ Δανάη Οθωναίου (Ηθοποιός), Χάρης Ηλιάδης (Μόνιμος Αρχιμουσικός Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης), Βλαδίμηρος Συμεωνίδης (Διευθυντής Ορχήστρας),

Δημήτρης Ευαγγελινός (Συνθέτης), Ευρυδίκη Ισαακίδου (Πρώτη Χορεύτρια στη Λυρική Σκηνή), Γιάννης Χριστόπουλος (Τενόρος), Θανάσης Σολωμός (Χορευτής Εθνικής Λυρικής Σκηνής), Σοφία Ευαγγελινού (Σκηνοθέτης), Ηλέκτρα Τσακαλία (Ηθοποιός), Βασίλης Χρηστάκης (Διεθνολόγος), καθώς και η ίδια η δημιουργός Κωνσταντίνα Βαλερά (Ζωγράφος, Ποιήτρια). Στο τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει δεξιώση.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία της η Γραμματέας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της Νέας Δημοκρατίας, κα Θεοπίστη Κρυσταλλίδου.

Η Κωνσταντίνα Βαλερά είναι μία αξιόλογη νέα καλλιτέχνης, απόφοιτη του Τμήματος Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Έχει πραγματοποιήσει πέντε ατομικές εκθέσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Φλώρινα , Κομοτηνή, Σύρο. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις σε Αθήνα, Κολωνάκι, Γλυφάδα, Φλώρινα. Είναι καθηγήτρια εικαστικών στην Α΄βάθμια και Β΄βάθμια εκπαίδευση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024