Αρνάκι σε κληματόβεργες

Συστατικά 2 μπούτια ή 2 χεράκι από αρνάκι με το κόκαλο 2 λεμόνια κληματόβεργες τόσες όσες χωράνε στο ταψί αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι στην γεύση ελαιόλαδο, για το άλειμμα Για το μείγμα ρίγανη 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες ελαιόλαδο αλάτι –

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Εκτύπωση

Συστατικά

2 μπούτια ή 2 χεράκι από αρνάκι με το κόκαλο

2 λεμόνια

κληματόβεργες τόσες όσες χωράνε στο ταψί

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι στην γεύση

ελαιόλαδο, για το άλειμμα

Για το μείγμα

ρίγανη

2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες

ελαιόλαδο

αλάτι – πιπέρι στην γεύση

Οδηγίες

Πλένουμε καλά τα κομμάτια του κρέατος και τα τρίβουμε με μισό λεμόνι. Με ένα μαχαίρι κάνουμε 5 τομές σε διάφορα σημεία του κάθε κομματιού κρέατος. Γεμίζουμε τις τομές με το αρωματικό μείγμα που ετοιμάσαμε, αλείφουμε τα κομμάτια εξωτερικά. Σπάμε τις κληματόβεργες σε μέτρια κομμάτια και τις βάζουμε σταυρωτά σε ένα μεγάλο ταψί. Βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος πάνω στο πλέγμα από κληματόβεργες. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Ρίχνουμε στο ταψί λίγο νερό, ψήνουμε για 20 – 30 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160° C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 1 ½ ώρα. Σε τακτά χρονικά διαστήματα, όταν βλέπουμε ότι εξατμίζεται το νερό του ταψιού, προσθέτουμε λίγο.

Το κρέας είναι έτοιμο όταν η πετσούλα του ροδίσει και σκάσει σε μερικά σημεία, ιδιαίτερα εκεί όπου εξέχουν τα κόκαλα. Για να το ελέγξουμε, το τρυπάμε με μια πιρούνα, σβήνουμε το φούρνο, αφήνουμε μισάνοιχτη την πόρτα του και αφήνουμε το κρέας να «ξεκουραστεί» μέσα στο φούρνο, για περίπου 15΄. Σερβίρουμε ζεστό με πατάτες φούρνου.

 

Συστατικά

2 μπούτια ή 2 χεράκι από αρνάκι με το κόκαλο

2 λεμόνια

κληματόβεργες τόσες όσες χωράνε στο ταψί

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι στην γεύση

ελαιόλαδο, για το άλειμμα

Για το μείγμα

ρίγανη

2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες

ελαιόλαδο

αλάτι – πιπέρι στην γεύση

Οδηγίες

Πλένουμε καλά τα κομμάτια του κρέατος και τα τρίβουμε με μισό λεμόνι. Με ένα μαχαίρι κάνουμε 5 τομές σε διάφορα σημεία του κάθε κομματιού κρέατος. Γεμίζουμε τις τομές με το αρωματικό μείγμα που ετοιμάσαμε, αλείφουμε τα κομμάτια εξωτερικά. Σπάμε τις κληματόβεργες σε μέτρια κομμάτια και τις βάζουμε σταυρωτά σε ένα μεγάλο ταψί. Βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος πάνω στο πλέγμα από κληματόβεργες. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Ρίχνουμε στο ταψί λίγο νερό, ψήνουμε για 20 – 30 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160° C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 1 ½ ώρα. Σε τακτά χρονικά διαστήματα, όταν βλέπουμε ότι εξατμίζεται το νερό του ταψιού, προσθέτουμε λίγο.

Το κρέας είναι έτοιμο όταν η πετσούλα του ροδίσει και σκάσει σε μερικά σημεία, ιδιαίτερα εκεί όπου εξέχουν τα κόκαλα. Για να το ελέγξουμε, το τρυπάμε με μια πιρούνα, σβήνουμε το φούρνο, αφήνουμε μισάνοιχτη την πόρτα του και αφήνουμε το κρέας να «ξεκουραστεί» μέσα στο φούρνο, για περίπου 15΄. Σερβίρουμε ζεστό με πατάτες φούρνου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ