30 Ιανουαρίου 2023

Μένουμε σπίτι και τον Σουβλίζουμε – Πάσχα 2020 = Κορονοϊός!!!!!!!!

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση

του Παράσχου Αξιώτη

Μένουμε σπίτι και τον Σουβλίζουμε – Πάσχα 2020 = Κορονοϊός!!!!!!!!

Φέτος Πάσχα στο σπίτι – Δεν θα πάμε σε χωριά.

Δηλαδή ούτε έξοδος προς την περιφέρεια, ούτε γλέντια, ούτε οβελίες σε στρατόπεδα, ούτε ρουκετοπόλεμος στον Βροντάδο Χίου, ούτε το κάψιμο του Ιούδα (στη Θράκη), ούτε ο «Λάζαρος» που τραγουδούν τα παιδιά από σπίτι σε σπίτι στη Ρόδο, ούτε αερόστατα στο Λεωνίδιο, ούτε οι αβγομαχίες στις Σέρρες, ούτε βεβαίως ο περιβόητος «σαϊτοπόλεμος» της Καλαμάτας, ούτε το έθιμο των μπότηδων στην Κέρκυρα.

ΝΑΙ – ΑΛΛΑ τι θα φάμε; Τι θα μαγειρέψουμε;

η ιστορία

Και ποιος δεν περιμένει την Κυριακή του Πάσχα, με την ελπίδα να αρπάξει λίγη από την ροδοψημένη πέτσα του αρνιού που περιστρέφεται αργά στη σούβλα, γεμάτο υποσχέσεις ενός λουκούλλειου γεύματος.

Αν δεν υπάρχει σούβλα στο τοπίο της δικής σας Κυριακής του Πάσχα, λόγο Κορονοϊού δεν πειράζει!

Στο  Χωριό μερικοί ψήνουν το αρνί στο φούρνο, κάνοντάς το γλυκόξινο με σάλτσα ροδιού, πικάντικο με ζωμό κρασιού και μελιού, με αγκινάρες και γιαούρτι, γεμιστό – τόσες ξεχωριστές συνταγές για να διαλέξετε.

Αν πάλι ετοιμάζετε ήδη τη σούβλα, τα tips από τους ειδικούς του Χωριό στο ψήσιμο θα σας βάλουν στο βάθρο του καλύτερου ψήστη!. Αυτά πριν Κορονοϊού.

Το τραπέζι θα στολίζουν διάφορες σαλάτες, όπως η σαλάτα με αυγά και φέτα, για να ξεφλουδίσουμε και να χρησιμοποιήσουμε και τα βρασμένα πασχαλινά αυγά, ή η παραδοσιακή και διαχρονικά υπέροχη χωριάτικη ελληνική σαλάτα. Τσουγκρίστε τα αυγά που θα βάλετε στη σαλάτα, να δούμε και ποιος θα νικήσει!

Φέτος τα αυγά μας θα είναι τέλεια βαμμένα, με τα μυστικά που θα σας δώσω.

Τα συνοδευτικά, τα ορεκτικά και τα πλαϊνά πιάτα θα είναι ίσως…καλύτερα και από το αρνί μας!

Πικάντικη ζαμπονοτυρόπιτα, φακελάκια με φέτα, τάρτα λαχανικών, χωριάτικη κρεατόπιτα χωρίς φύλλο είναι ενδεικτικά του πόσο νόστιμο τραπέζι θα είναι το Πασχαλινό.

Από επιδόρπια, εκτός από τα τσουρέκια και τα πασχαλινά κουλουράκια, το γαλακτομπούρεκο και η γλυκιά πίτα με ανθότυρο, μέλι και βούτυρο είναι μέσα στο μενού, αλλά ποιος θα έλεγε όχι και σε μια χωριάτικη λεμονόπιτα, ή σε σοκολατόπιτα;

Όπως και να έχει, την Κυριακή του Πάσχα θα φάμε και θα πιούμε με την ψυχή μας, μοιράζοντας αγάπη στους οικείους μας μέχρι 10 άτομα και γιορτάζοντας με χαμόγελο αλλά πάτα να έχουμε στο μυαλό μας το κυριότερο. ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ.

Όπως όλα δείχνουν, θα κάνουμε Πάσχα φέτος, απλά σπίτι μας, με τις πιτζάμες μας.

Φυσικά, μπορούμε να ψήσουμε  – σύμφωνα με τις υπάρχουσες οδηγίες – αλλά δεν μπορούμε να μαζέψουμε κόσμο στο σπίτι.

Χριστιανικό Πάσχα

Το Χριστιανικό Πάσχα, ή κοινώς Πασχαλιά ή ελληνοπρεπώς Λαμπρή, και ειδικότερα η Ανάσταση του Χριστού ή απλώς Ανάσταση, είναι η σπουδαιότερη γιορτή του χριστιανικού εκκλησιαστικού έτους.

Γιορτάζεται την πρώτη Κυριακή μετά την πανσέληνο που ακολουθεί την εαρινή ισημερία της 21ης Μαρτίου μη συμπεριλαμβανομένης, κατά το Ιουλιανό ημερολόγιο στην Ορθόδοξη εκκλησία και κατά το Γρηγοριανό στην Ρωμαιοκαθολική.

Γιορτάζεται η ανάσταση του Ιησού Χριστού.

Με τον όρο Ανάσταση αναφερόμαστε είτε στην εβδομάδα της Ανάστασης μέχρι το Σάββατο της Διακαινησίμου, είτε στην περίοδο των 50 ημερών που ακολουθούν την εορτή της Ανάστασης, όπου και η καλούμενη τελευταία ημέρα (αριθμητικά) Πεντηκοστή.

Η εορτή της Ανάστασης του Ιησού Χριστού, λόγω της σπουδαιότητάς της, επηρεάζει το εορτολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας τόσο 40 ημέρες πριν από αυτό ( Μεγάλη Τεσσαρακοστή, Τριώδιο ) όσο και 50 ημέρες μετά ( περίοδος Πεντηκοσταρίου ).

Οι ακολουθίες που τελούνται τότε έχουν αρχαιοπρέπεια (ανάγονται στους πρώτους αιώνες του Χριστιανισμού όπως η αφή του Αγίου Φωτός ), κατάνυξη και λαμπρότητα, και περιγράφονται λεπτομερώς στο τυπικό της Εκκλησίας.

Τα λαϊκά έθιμα κατά το σύγχρονο εορτασμό της Ανάστασης στην Ελλάδα, περιλαμβάνουν δείπνο με κύριο φαγητό τη μαγειρίτσα, το βράδυ της Ανάστασης, το τσούγκρισμα των κόκκινων αυγών στο σπίτι ή έξω από την Εκκλησία, το «φιλί της αγάπης» την ώρα της Ανάστασης, το σούβλισμα του αρνιού κατά την Κυριακή του Πάσχα και άλλες εκδηλώσεις.

Εγώ για αυτήν εβδομάδα Σάββατο 11/04 και Μ. Πέμπτη 16/04 θα σας παρουσιάσω το Πάσχα πριν Κορονοϊού και το Πάσχα με τον Κορωνοϊό.

Εύκολες συνταγές για μικρά B.B.Q. – και παραδοσιακά Φαγητά που θα τα φτιάξουμε

ΜΕΝΟΝΤΑΣ ΣΠΙΤΙ.

ΝΑΙ ΑΛΛΑ Πώς να μην πάρεις βάρος στο πασχαλινό τραπέζι;

Η νηστεία πλησιάζει στο τέλος της και είτε νήστεψες, είτε όχι, ανυπομονείς για το βράδυ της Ανάστασης αλλά και για το γιορτινό τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα. Για να είμαστε ακριβείς  ( μεταξύ μας ειλικρίνεια !!), ανυπομονείς για το τριήμερο ξεφάντωμα που ξεκινάει το Σάββατο το βράδυ και κρατάει μέχρι και την Δευτέρα του Πάσχα, όπου η υπερκατανάλωση φαγητού, αλκοόλ και γλυκών καλά κρατεί.  Αρχίζεις με τα κόκκινα αβγά και η συνέχεια είναι γνωστή : μαγειρίτσα, σοκολατένια αβγά, τσουρέκι, πασχαλινά κουλουράκια, αρνί ή κατσίκι, εξοχικό, κοκορέτσι και πλήθος συνοδευτικών και άλλων εδεσμάτων.

Την επόμενη ημέρα το χαμόγελο κάπως σβήνει από τα χείλη σου καθώς η ζυγαριά σε δείχνει 3 κιλά πάνω  (άντε δύο για να μη μας πεις υπερβολικές)  με  το καλοκαίρι να είναι προ των πυλών.

Μην πανικοβάλλεσαι υπάρχει τρόπος και να γιορτάσεις την Ανάσταση του Κυρίου και να μην πάρεις βάρος, αρκεί να  μας ακούσεις.

Πρώτα από όλα, και μαγειρίτσα θα φας και το κατσικάκι σου θα το γευτείς και τα λοιπά εδέσματα, απλά προσπάθησε να είναι μικρές οι μερίδες. Βάλε ένα μικρό «μεζέ» από όλα και έτσι θα ικανοποιήσεις και το μάτι και το στόμα. Μη φας δίχως αύριο γιατί δυστυχώς το αύριο είναι εδώ και έχει άρωμα καλοκαιριού. Απόφυγε το ψωμί ή τις τηγανιτές πατάτες και προσπάθησε  να συνοδέψεις το γεύμα σου με άφθονη σαλάτα ή λαχανικά που θα σε βοηθήσουν και να χορτάσεις πιο γρήγορα και  παράλληλα οι φυτικές τους ίνες  θα εμποδίσουν την απορρόφηση  σημαντικής ποσότητας λιπαρών.

Όσον αφορά το αλκοόλ, πάντα με μέτρο. Ένα με δύο ποτηράκια κρασί είναι αρκετά να γιορτάσεις την ημέρα και να έρθεις στο κέφι. Το νερό επίσης θα συνοδέψει τα γεύματα σου υπέροχα και θα σε ενυδατώσει- καθώς και θα σε φουσκώσει αν πιεις και τα 2 ποτήρια νερό 20 λεπτά πριν ξεκινήσεις το γεύμα.

Αν θες κάτι διαφορετικό, λίγο ανθρακούχο νερό με λεμόνι ή κάποιο αναψυκτικό light  θα σου δώσουν το κάτι διαφορετικό για την ημέρα.

Είναι λογικό ότι μετά την στέρηση τόσων ημερών ( είτε νήστεψες μόνο την Μ Εβδομάδα, είτε νήστεψες όλη την Σαρακοστη) θα θέλεις να τα γευτείς όλα και γρήγορα. Τα γαστρεντερικά προβλήματα , τα φουσκώματα και η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση κάνουν την εμφάνισή τους συχνά πυκνά αυτές τις ημέρες.

Για να αποφύγεις όλα τα παραπάνω, είναι σημαντικό να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου κατά την διάρκεια του γεύματος. Φάε αργά, μάσα καλά και απόλαυσε κάθε μπουκιά. Ακόμα, μην μπεις στον πειρασμό να ξαπλώσεις κατευθείαν μετά το γεύμα σου αλλά περίμενε τουλάχιστον μισή ώρα μετά.

Για να βοηθήσεις την διαδικασία της πέψης ένα ρόφημα, όπως πράσινο τσάι μετά το  γεύμα είναι ιδανικό.

Αν δεν είσαι φαν του πράσινου τσαγιού δοκίμασε την μέντα. Θα σε βοηθήσει εξίσου.

 Και τι γίνεται με τα γλυκά; Όπου και να κοιτάξεις υπάρχουν κουλουράκια, τσουρέκια και σοκολατάκια.

Όλα τα παραπάνω είναι πλούσια σε ζάχαρη και σε λιπαρά και είναι πολύ εύκολο όταν ξεκινήσεις να τα τσιμπάς να χάσεις τον έλεγχο. Προσπάθησε να γεύεσαι κάθε ημέρα και από κάτι.

Έχεις το χρόνο να τα ευχαριστηθείς και να φας από όλα.

Τέλος,  από την Τρίτη του Πάσχα επέστρεψε στην διατροφική σου καθημερινότητα και την άσκηση. 

Μην ζυγιστείς την επόμενη ημέρα ακριβώς αλλά δώσε 2-3 ημέρες στον εαυτό σου να φύγει το φούσκωμα για να δεις αν πραγματικά έχεις βάλει βάρος …

Αν κάνεις όλα τα παραπάνω, δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τίποτα.

Μετά το Πάσχα επόμενος σταθμός… η παραλία.

 

Εύχομαι σε όλους καλό Πάσχα με υγεία.

Αξιώτης Παράσχος

του Παράσχου Αξιώτη

Μένουμε σπίτι και τον Σουβλίζουμε – Πάσχα 2020 = Κορονοϊός!!!!!!!!

Φέτος Πάσχα στο σπίτι – Δεν θα πάμε σε χωριά.

Δηλαδή ούτε έξοδος προς την περιφέρεια, ούτε γλέντια, ούτε οβελίες σε στρατόπεδα, ούτε ρουκετοπόλεμος στον Βροντάδο Χίου, ούτε το κάψιμο του Ιούδα (στη Θράκη), ούτε ο «Λάζαρος» που τραγουδούν τα παιδιά από σπίτι σε σπίτι στη Ρόδο, ούτε αερόστατα στο Λεωνίδιο, ούτε οι αβγομαχίες στις Σέρρες, ούτε βεβαίως ο περιβόητος «σαϊτοπόλεμος» της Καλαμάτας, ούτε το έθιμο των μπότηδων στην Κέρκυρα.

ΝΑΙ – ΑΛΛΑ τι θα φάμε; Τι θα μαγειρέψουμε;

η ιστορία

Και ποιος δεν περιμένει την Κυριακή του Πάσχα, με την ελπίδα να αρπάξει λίγη από την ροδοψημένη πέτσα του αρνιού που περιστρέφεται αργά στη σούβλα, γεμάτο υποσχέσεις ενός λουκούλλειου γεύματος.

Αν δεν υπάρχει σούβλα στο τοπίο της δικής σας Κυριακής του Πάσχα, λόγο Κορονοϊού δεν πειράζει!

Στο  Χωριό μερικοί ψήνουν το αρνί στο φούρνο, κάνοντάς το γλυκόξινο με σάλτσα ροδιού, πικάντικο με ζωμό κρασιού και μελιού, με αγκινάρες και γιαούρτι, γεμιστό – τόσες ξεχωριστές συνταγές για να διαλέξετε.

Αν πάλι ετοιμάζετε ήδη τη σούβλα, τα tips από τους ειδικούς του Χωριό στο ψήσιμο θα σας βάλουν στο βάθρο του καλύτερου ψήστη!. Αυτά πριν Κορονοϊού.

Το τραπέζι θα στολίζουν διάφορες σαλάτες, όπως η σαλάτα με αυγά και φέτα, για να ξεφλουδίσουμε και να χρησιμοποιήσουμε και τα βρασμένα πασχαλινά αυγά, ή η παραδοσιακή και διαχρονικά υπέροχη χωριάτικη ελληνική σαλάτα. Τσουγκρίστε τα αυγά που θα βάλετε στη σαλάτα, να δούμε και ποιος θα νικήσει!

Φέτος τα αυγά μας θα είναι τέλεια βαμμένα, με τα μυστικά που θα σας δώσω.

Τα συνοδευτικά, τα ορεκτικά και τα πλαϊνά πιάτα θα είναι ίσως…καλύτερα και από το αρνί μας!

Πικάντικη ζαμπονοτυρόπιτα, φακελάκια με φέτα, τάρτα λαχανικών, χωριάτικη κρεατόπιτα χωρίς φύλλο είναι ενδεικτικά του πόσο νόστιμο τραπέζι θα είναι το Πασχαλινό.

Από επιδόρπια, εκτός από τα τσουρέκια και τα πασχαλινά κουλουράκια, το γαλακτομπούρεκο και η γλυκιά πίτα με ανθότυρο, μέλι και βούτυρο είναι μέσα στο μενού, αλλά ποιος θα έλεγε όχι και σε μια χωριάτικη λεμονόπιτα, ή σε σοκολατόπιτα;

Όπως και να έχει, την Κυριακή του Πάσχα θα φάμε και θα πιούμε με την ψυχή μας, μοιράζοντας αγάπη στους οικείους μας μέχρι 10 άτομα και γιορτάζοντας με χαμόγελο αλλά πάτα να έχουμε στο μυαλό μας το κυριότερο. ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ.

Όπως όλα δείχνουν, θα κάνουμε Πάσχα φέτος, απλά σπίτι μας, με τις πιτζάμες μας.

Φυσικά, μπορούμε να ψήσουμε  – σύμφωνα με τις υπάρχουσες οδηγίες – αλλά δεν μπορούμε να μαζέψουμε κόσμο στο σπίτι.

Χριστιανικό Πάσχα

Το Χριστιανικό Πάσχα, ή κοινώς Πασχαλιά ή ελληνοπρεπώς Λαμπρή, και ειδικότερα η Ανάσταση του Χριστού ή απλώς Ανάσταση, είναι η σπουδαιότερη γιορτή του χριστιανικού εκκλησιαστικού έτους.

Γιορτάζεται την πρώτη Κυριακή μετά την πανσέληνο που ακολουθεί την εαρινή ισημερία της 21ης Μαρτίου μη συμπεριλαμβανομένης, κατά το Ιουλιανό ημερολόγιο στην Ορθόδοξη εκκλησία και κατά το Γρηγοριανό στην Ρωμαιοκαθολική.

Γιορτάζεται η ανάσταση του Ιησού Χριστού.

Με τον όρο Ανάσταση αναφερόμαστε είτε στην εβδομάδα της Ανάστασης μέχρι το Σάββατο της Διακαινησίμου, είτε στην περίοδο των 50 ημερών που ακολουθούν την εορτή της Ανάστασης, όπου και η καλούμενη τελευταία ημέρα (αριθμητικά) Πεντηκοστή.

Η εορτή της Ανάστασης του Ιησού Χριστού, λόγω της σπουδαιότητάς της, επηρεάζει το εορτολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας τόσο 40 ημέρες πριν από αυτό ( Μεγάλη Τεσσαρακοστή, Τριώδιο ) όσο και 50 ημέρες μετά ( περίοδος Πεντηκοσταρίου ).

Οι ακολουθίες που τελούνται τότε έχουν αρχαιοπρέπεια (ανάγονται στους πρώτους αιώνες του Χριστιανισμού όπως η αφή του Αγίου Φωτός ), κατάνυξη και λαμπρότητα, και περιγράφονται λεπτομερώς στο τυπικό της Εκκλησίας.

Τα λαϊκά έθιμα κατά το σύγχρονο εορτασμό της Ανάστασης στην Ελλάδα, περιλαμβάνουν δείπνο με κύριο φαγητό τη μαγειρίτσα, το βράδυ της Ανάστασης, το τσούγκρισμα των κόκκινων αυγών στο σπίτι ή έξω από την Εκκλησία, το «φιλί της αγάπης» την ώρα της Ανάστασης, το σούβλισμα του αρνιού κατά την Κυριακή του Πάσχα και άλλες εκδηλώσεις.

Εγώ για αυτήν εβδομάδα Σάββατο 11/04 και Μ. Πέμπτη 16/04 θα σας παρουσιάσω το Πάσχα πριν Κορονοϊού και το Πάσχα με τον Κορωνοϊό.

Εύκολες συνταγές για μικρά B.B.Q. – και παραδοσιακά Φαγητά που θα τα φτιάξουμε

ΜΕΝΟΝΤΑΣ ΣΠΙΤΙ.

ΝΑΙ ΑΛΛΑ Πώς να μην πάρεις βάρος στο πασχαλινό τραπέζι;

Η νηστεία πλησιάζει στο τέλος της και είτε νήστεψες, είτε όχι, ανυπομονείς για το βράδυ της Ανάστασης αλλά και για το γιορτινό τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα. Για να είμαστε ακριβείς  ( μεταξύ μας ειλικρίνεια !!), ανυπομονείς για το τριήμερο ξεφάντωμα που ξεκινάει το Σάββατο το βράδυ και κρατάει μέχρι και την Δευτέρα του Πάσχα, όπου η υπερκατανάλωση φαγητού, αλκοόλ και γλυκών καλά κρατεί.  Αρχίζεις με τα κόκκινα αβγά και η συνέχεια είναι γνωστή : μαγειρίτσα, σοκολατένια αβγά, τσουρέκι, πασχαλινά κουλουράκια, αρνί ή κατσίκι, εξοχικό, κοκορέτσι και πλήθος συνοδευτικών και άλλων εδεσμάτων.

Την επόμενη ημέρα το χαμόγελο κάπως σβήνει από τα χείλη σου καθώς η ζυγαριά σε δείχνει 3 κιλά πάνω  (άντε δύο για να μη μας πεις υπερβολικές)  με  το καλοκαίρι να είναι προ των πυλών.

Μην πανικοβάλλεσαι υπάρχει τρόπος και να γιορτάσεις την Ανάσταση του Κυρίου και να μην πάρεις βάρος, αρκεί να  μας ακούσεις.

Πρώτα από όλα, και μαγειρίτσα θα φας και το κατσικάκι σου θα το γευτείς και τα λοιπά εδέσματα, απλά προσπάθησε να είναι μικρές οι μερίδες. Βάλε ένα μικρό «μεζέ» από όλα και έτσι θα ικανοποιήσεις και το μάτι και το στόμα. Μη φας δίχως αύριο γιατί δυστυχώς το αύριο είναι εδώ και έχει άρωμα καλοκαιριού. Απόφυγε το ψωμί ή τις τηγανιτές πατάτες και προσπάθησε  να συνοδέψεις το γεύμα σου με άφθονη σαλάτα ή λαχανικά που θα σε βοηθήσουν και να χορτάσεις πιο γρήγορα και  παράλληλα οι φυτικές τους ίνες  θα εμποδίσουν την απορρόφηση  σημαντικής ποσότητας λιπαρών.

Όσον αφορά το αλκοόλ, πάντα με μέτρο. Ένα με δύο ποτηράκια κρασί είναι αρκετά να γιορτάσεις την ημέρα και να έρθεις στο κέφι. Το νερό επίσης θα συνοδέψει τα γεύματα σου υπέροχα και θα σε ενυδατώσει- καθώς και θα σε φουσκώσει αν πιεις και τα 2 ποτήρια νερό 20 λεπτά πριν ξεκινήσεις το γεύμα.

Αν θες κάτι διαφορετικό, λίγο ανθρακούχο νερό με λεμόνι ή κάποιο αναψυκτικό light  θα σου δώσουν το κάτι διαφορετικό για την ημέρα.

Είναι λογικό ότι μετά την στέρηση τόσων ημερών ( είτε νήστεψες μόνο την Μ Εβδομάδα, είτε νήστεψες όλη την Σαρακοστη) θα θέλεις να τα γευτείς όλα και γρήγορα. Τα γαστρεντερικά προβλήματα , τα φουσκώματα και η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση κάνουν την εμφάνισή τους συχνά πυκνά αυτές τις ημέρες.

Για να αποφύγεις όλα τα παραπάνω, είναι σημαντικό να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου κατά την διάρκεια του γεύματος. Φάε αργά, μάσα καλά και απόλαυσε κάθε μπουκιά. Ακόμα, μην μπεις στον πειρασμό να ξαπλώσεις κατευθείαν μετά το γεύμα σου αλλά περίμενε τουλάχιστον μισή ώρα μετά.

Για να βοηθήσεις την διαδικασία της πέψης ένα ρόφημα, όπως πράσινο τσάι μετά το  γεύμα είναι ιδανικό.

Αν δεν είσαι φαν του πράσινου τσαγιού δοκίμασε την μέντα. Θα σε βοηθήσει εξίσου.

 Και τι γίνεται με τα γλυκά; Όπου και να κοιτάξεις υπάρχουν κουλουράκια, τσουρέκια και σοκολατάκια.

Όλα τα παραπάνω είναι πλούσια σε ζάχαρη και σε λιπαρά και είναι πολύ εύκολο όταν ξεκινήσεις να τα τσιμπάς να χάσεις τον έλεγχο. Προσπάθησε να γεύεσαι κάθε ημέρα και από κάτι.

Έχεις το χρόνο να τα ευχαριστηθείς και να φας από όλα.

Τέλος,  από την Τρίτη του Πάσχα επέστρεψε στην διατροφική σου καθημερινότητα και την άσκηση. 

Μην ζυγιστείς την επόμενη ημέρα ακριβώς αλλά δώσε 2-3 ημέρες στον εαυτό σου να φύγει το φούσκωμα για να δεις αν πραγματικά έχεις βάλει βάρος …

Αν κάνεις όλα τα παραπάνω, δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τίποτα.

Μετά το Πάσχα επόμενος σταθμός… η παραλία.

 

Εύχομαι σε όλους καλό Πάσχα με υγεία.

Αξιώτης Παράσχος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ