Παραβίασε την καραντίνα για να σκοτώσει λαγό στην περίοδο αναπαραγωγής

Δυστυχώς, ούτε τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 ούτε το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην αναπαραγωγική περίοδο των θηραμάτων είναι ικανά να σταματήσουν τους λαθροθήρες από την ανήθικη και καταστροφική τους δράση. Την Τρίτη 31 Μαρτίου 2020, οι θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης – Δωδεκανήσου (Α΄ΚΟΚΔΚ) […]

1 Απριλίου 2020

του/της Newsroom

Δυστυχώς, ούτε τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 ούτε το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην αναπαραγωγική περίοδο των θηραμάτων είναι ικανά να σταματήσουν τους λαθροθήρες από την ανήθικη και καταστροφική τους δράση.

Την Τρίτη 31 Μαρτίου 2020, οι θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης – Δωδεκανήσου (Α΄ΚΟΚΔΚ) με έδρα την Π.Ε. Ρεθύμνου, περιπολούσαν τις νυχτερινές ώρες στην περιοχή του Αμαρίου. Κατά τη διάρκεια της περιπολίας εντόπισαν ένα άτομο να κινείται πεζό, με χρήση προβολέα, σε έκταση μεταξύ του Πλατάνου και της Λοχριάς. Παρακολούθησαν τις κινήσεις του για 2 ώρες περίπου, ώσπου τελικά κατάφεραν να το προσεγγίσουν –στο μεταξύ έπεσε και ένας πυροβολισμός- και να τον ελέγξουν.

Όπως αναφέρει η Α’ ΚΟΚΔ, κατά τον έλεγχο εντοπίστηκε ένας σκοτωμένος λαγός, μια καραμπίνα (6σφαιρη), 16 φυσίγγια, ένας προβολέας και ένα σακίδιο, τα οποία κατασχέθηκαν. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο Α.Τ. Ρεθύμνου όπου κρατήθηκε μέχρι την επόμενη μέρα, όταν μ’ εντολή του εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.

Στο μεταξύ η Αστυνομία του επέβαλλε πρόστιμο 150 ευρώ για την παραβίαση της καραντίνας λόγω του Covid-19.

Οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες, στη συνέχεια μετέβησαν στη Δ/νση Δασών Ρεθύμνου για την υποβολή πρωτόκολλου μήνυσης για την παράνομη θήρα λαγού τη νύχτα με χρήση προβολέα και για την 6σφαιρη καραμπίνα.

Πηγή: dasarxeio.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

21 Σεπτεμβρίου 2023
21 Σεπτεμβρίου 2023