Άστατος καιρός στην Εύβοια – Εντυπωσιακός υδροσίφωνας στον Λιμνιώνα (video)

Δεν παύει να μας εκπλήσσει ο φετινός Μάιος, καθώς εκτός από την πανδημία του κορωνοϊού, φαίνεται πως είναι μοναδικός και σε επίπεδο καιρικών φαινομένων. Λίγες μόνο ημέρες μετά τον πρώιμο καύσωνα, με την θερμοκρασία να αγγίζει τοπικά τους 41 C, τα ακραία καιρικά φαινόμενα δείχνουν πως ήρθαν για να μείνουν, με τις καταιγίδες τις επόμενες […]

26 Μαΐου 2020

του/της Newsroom

Δεν παύει να μας εκπλήσσει ο φετινός Μάιος, καθώς εκτός από την πανδημία του κορωνοϊού, φαίνεται πως είναι μοναδικός και σε επίπεδο καιρικών φαινομένων.

Λίγες μόνο ημέρες μετά τον πρώιμο καύσωνα, με την θερμοκρασία να αγγίζει τοπικά τους 41 C, τα ακραία καιρικά φαινόμενα δείχνουν πως ήρθαν για να μείνουν, με τις καταιγίδες τις επόμενες ημέρες να μονοπωλούν το ενδιαφέρον των καιρόφιλων.

Πριν από λίγο ώρα, σημειώθηκε υδροσίφωνας στην παραλία του Λιμνιώνα στην κεντρική Εύβοια, χαρίζοντας ένα μοναδικό θέαμα, όπως αποτυπώνεται και στο βίντεο που δημοσίευσε χρήστης του Facebook. Αμέσως μετά ακολούθησε δυνατή καταιγίδα.

Τι είναι όμως ο υδροσίφωνας;

Σύμφωνα με την Lifo πρόκειται για ένα ένα φυσικό φαινόμενο που αφήνει πίσω του τρομερές ζημιές και το οποίο δεν περιορίζεται μόνο στο αλμυρό νερό αφού πολλοί έχουν δημιουργηθεί σε λίμνες και ποτάμια συμπεριλαμβανομένων των Μεγάλων Λιμνών και του Ποταμού St. Lawrence River. Παρότι οι υδροσίφωνες εντοπίζονται περισσότερο σε τροπικές περιοχές αλλά και σε εύκρατες περιοχές αναλόγως την εποχή (κυρίως στην δυτική ακτή της Ευρώπης, καθώς και τα βρετανικά νησιά) τελευταία το φαινόμενο αυτό παρατηρείται και στη χώρα μας.

https://www.facebook.com/eyboiasphotos/videos/882111148931458/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024