Πολυχώρος Χάρμαινα : Για φαγητό στην Άμφισσα, εκεί που ζούσαν αερικά και βυρσοδέψες…

Mια απρόσμενη και ξεχωριστή εμπειρία περιμένει τους επισκέπτες της Άμφισσας, βορειοδυτικά της πόλης και κοντά στο κάστρο της Ωργιάς. Ο Πολυχώρος Χάρμαινα, υποδέχεται ντόπιους και τουρίστες από το πρωί έως το βράδυ για καφέ και φαγητό, σε ένα περιβάλλον που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από σκηνικό παραμυθιού.     Ανάμεσα στο σύμπλεγμα παραδοσιακών και […]

28 Σεπτεμβρίου 2020

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Mια απρόσμενη και ξεχωριστή εμπειρία περιμένει τους επισκέπτες της Άμφισσας, βορειοδυτικά της πόλης και κοντά στο κάστρο της Ωργιάς. Ο Πολυχώρος Χάρμαινα, υποδέχεται ντόπιους και τουρίστες από το πρωί έως το βράδυ για καφέ και φαγητό, σε ένα περιβάλλον που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από σκηνικό παραμυθιού.

 

Ειδυλλιακή ατμόσφαιρα και φυσικό περιβάλλον, δύο λόγοι που αξίζει να επισκεφθείτε τη Χάρμαινα..

 

Ανάμεσα στο σύμπλεγμα παραδοσιακών και διατηρητέων οικισμάτων, ο Ηλίας Πότσιος ανέλαβε να δώσει «ζωή» στην περιοχή, πριν από 7 χρόνια, με το πεντανόστιμο και καλοψημένο φαγητό του. Σε συνδυασμό με την ειδυλλιακή ατμόσφαιρα, κυρίως τις βραδινές ώρες, ένα δείπνο στη Χάρμαινα υπόσχεται να μείνει..αλησμόνητο σε μικρούς και μεγάλους.

 

Πολλές είναι οι επιλογές για φαγητό στο γραφικό Πολυχώρο..

Ιδανικός για κάθε παρέα, ο Πολυχώρος δίνει την αίσθηση του χωριού μέσα στην πόλη, καθώς στα πετρόχτιστα στενά του τα παιδιά παίζουν ξέγνοιαστα, όσο οι παρέες απολαμβάνουν το φαγητό που μπορούν να επιλέξουν από το μεγάλο κατάλογο του εστιατορίου. Στον ίδιο χώρο, ένας μεγάλος προτζέκτορας, «ταξιδεύει στο χρόνο» τους θαμώνες, με ταινίες και ντοκιμαντέρ που αφορούν την περιοχή και το παρελθόν της.

 

Τα πετρόχτιστα σοκάκια μένουν ανεξίτηλα στη μνήμη

 

 

 

 

 

Στο εσωτερικό, ξεχωρίζει η vintage αισθητική και η καλαίσθητη διακόσμηση, επιβεβαιώνοντας την σφραγίδα του ιδιοκτήτη, ο οποίος φιλοξενεί εγκάρδια τους θαμώνες ως τα μεσάνυχτα. Άλλωστε, δια χειρός του «ψήνονται» οι καλύτεροι μεζέδες. Μαγειρευτά, της ώρας, ποικιλίες κρεάτων είναι μερικές από τις επιλογές των θαμώνων της Χάρμαινας, που «κρατά» ανοιχτές της πόρτες της από τον Απρίλιο και μέχρι τέλος Σεπτέμβρη.

 

Για τα πρωτοβρόχια του φθινοπώρου, ο εσωτερικός χώρος της παραδοσιακής ταβέρνας προσφέρει «ζεστασιά» και θερμή φιλοξενία.

Πλαισιωμένος από την ατόφια ομορφιά της φύσης, εκεί που για τους θρύλους ζουν…αερικά, στη γειτονιά των βυρσοδεψών που τον 17ο αιώνα περιφρονούνταν υποτιμητικά για το επάγγελμά τους, ο πολυχώρος Χάρμαινα «κερδίζει» σε σπανιότητα, αυθεντικότητα και στο ονειρικό του περιβάλλον, που μόνο όποιος επισκεφθεί μπορεί να αντιληφθεί και να απολαύσει.

 

Στη γειτονιά των αερικών…

Η Χάρμαινα “σφίζει” από ζωή έως αργά το βράδυ με τα καλύτερα κρέατα να ψήνονται δια χειρός.. Ηλία Πότσιου.  Η συνοικία βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της πόλης της Άμφισσας και 500μ κάτω από το ιστορικό κάστρο των Σαλώνων. Εκεί βρίσκονταν από παλιά τα εργαστήρια βυρσοδεψείας της περιοχής (Ταμπάκικα). Ο πολυχώρος “Χάρμαινα” είναι προσβάσιμος με το αυτοκίνητο, αλλά αξίζει κανείς να περπατήσει για να δει και άλλα ιστορικά μνημεία της πόλης.

Μία βόλτα που πρέπει να κάνετε!

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024