Σοκ στον Βόλο: Ένας 30χρονος φέρεται να βίασε ανήλικη με νοητική υστέρηση!

Μετά το πρώτο ραντεβού στο σπίτι του με γνωριμία σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

21 Ιανουαρίου 2021

του/της Newsroom

Μια υπόθεση καταγγελίας για ασέλγεια και βιασμό σε βάρος ανήλικης που δεν μπορούσε να αντισταθεί λόγω νοητικής υστέρησης, απασχολεί από το βράδυ της Τρίτης την πόλη του Βόλου. Δράστης φέρεται να είναι ένας Αλβανός περίπου 30 χρονών και θύμα μια Ελληνίδα που συμπλήρωσε τα 15 έτη και έκανε το …λάθος να πάει στο σπίτι του για το πρώτο ραντεβού τους, μετά τη γνωριμία σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Η κοπέλα και οι γονείς της κατήγγειλαν στην Αστυνομία ότι ο δράστης εκμεταλλεύτηκε τη μερική διανοητική αναπηρία του κοριτσιού και προχώρησε σε ολοκληρωμένη γενετήσια πράξη σε βάρος της.

Το περιστατικό φέρεται να έγινε αργά το μεσημέρι της Τρίτης στο σπίτι του αλλοδαπού, όπου η ανήλικη πήγε, αφού γνωρίστηκε με τον άνδρα μέσω κοινωνικού μέσου δικτύωσης και αφού την προσκάλεσε.

Το πρώτο ραντεβού όμως των δύο, φαίνεται ότι ήταν και το τελευταίο, καθώς ο αλλοδαπός εκμεταλλεύτηκε την κατάστασή της, φέρεται να τη βίασε παρά τη θέλησή της, κάτι που επιβεβαίωσαν και οι γονείς της ανήλικης στην καταγγελία που έκαναν στην Αστυνομία.

Οι γονείς του κοριτσιού ανησύχησαν που δεν σήκωνε το κινητό της τηλέφωνο για ώρες και όταν τελικά πήγε στο σπίτι και τους είπε τι είχε συμβεί πήγαν άμεσα στην Αστυνομία, που κινητοποιήθηκε και συνέλαβε τον αλλοδαπό προχθές το βράδυ.

Ο άνδρας οδηγήθηκε χθες το μεσημέρι στον εισαγγελέα υπηρεσίας, που του άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για κατάχρηση προσώπου ανίκανου σε αντίσταση, σε γενετήσια πράξη και τον παρέπεμψε στον ανακριτή για να απολογηθεί, ωστόσο ζήτησε προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του και αναμένεται να οδηγηθεί ξανά την Παρασκευή, ενώ παραμένει κρατούμενος.

Ο κατηγορούμενος αλλοδαπός παραπέμπεται με βάση το άρθρο 338 του Ποινικού Κώδικα, η παράγραφος 1 του οποίου προβλέπει ότι όποιος με κατάχρηση της διανοητικής ή σωματικής αναπηρίας άλλου από οποιαδήποτε αιτία ανικανότητάς του να αντισταθεί, ενεργεί με αυτόν γενετήσια πράξη τιμωρείται με κάθειρξη έως 10 έτη.

Είπε ότι δεν γνώριζε για τη νοητική στέρηση

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αλλοδαπός στην κατάθεσή του υποστήριξε ότι δεν γνώριζε ότι η κοπέλα είχε νοητική υστέρηση. Επίσης είπε ότι προχώρησαν σε φιλιά και χάδια, με τη συναίνεσή της, ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε η γενετήσια πράξη.

Πηγή: magnesianews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024
27 Μαρτίου 2024