«Οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη το νομοσχέδιο-έκτρωμα να μην περάσει» ήταν το σύνθημα που δέσποζε στην εξέδρα των ομιλητών στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση συνδικάτων, εργατικών κέντρων και ομοσπονδιών, το Σύνταγμα.


Τον «χορό» των κινητοποιήσεων άνοιξε το ΠΑΜΕ με τη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος να ξεκινά από τις 10:30.



Οι απεργοί σημείωσαν ότι «το νομοσχέδιο είναι για τα σκουπίδια, δεν διορθώνεται ούτε βελτιώνεται».

Η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος και ολοκληρώθηκε, ύστερα από σύντομη παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στη Βουλή, με τη συμμετοχή πλήθους συνδικαλιστικών οργανώσεων, όπως η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Οικονομικών, σύλλογοι εργαζομένων σε νοσοκομεία, στον χώρο του πολιτισμού, κ.ά, αλλά και φοιτητικοί σύλλογοι και αριστερές συλλογικότητες.

Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του νομοσχεδίου Χατζηδάκη για τα εργασιακά, ζητώντας την απόσυρσή του.




Απεργιακές συγκεντρώσεις στον Πειραιά τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις

Απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες έγιναν σε πολλές πόλεις της χώρας.

Στον Πειραιά, η πορεία κατέληξε στο λιμάνι.

Σημειώνεται ότι οι ναυτεργάτες απεργούν κανονικά, από τις 00.01 της Τετάρτης έως τις 24.00 τα μεσάνυχτα, παρά την δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη την 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.


Μαζική και η απεργιακή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από αρκετά νωρίς στο σημείο με αποτέλεσμα μετά από λίγη ώρα η οδός Εγνατία να κλείσει και από τα δύο ρεύματα.

Νέα συλλαλητήρια και το απόγευμα

Οι απεργοί ανανέωσαν το ραντεβού τους για το απόγευμα, κι ενώ θα αναμένεται στη Βουλή η ψήφιση του εργασιακού νομοσχεδίου.

Στην Αθήνα, το ΠΑΜΕ έχει ανακοινώσει συλλαλητήριο στις 5 μ.μ. έξω από τη Βουλή, ενώ η  ΑΔΕΔΥ από κοινού με το ΕΚΑ θα βρεθούν εκεί στις 18:00.

Ανάλογα στη Θεσσαλονίκη, προγραμματίζεται νέα συγκέντρωση στις 7 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια θα γίνουν το απόγευμα και σε δεκάδες πόλεις της χώρας.

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς:

  • Ακινητοποιημένα είναι Μετρό, ηλεκτρικός και τραμ καθώς οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 10 π.μ. έως τη λήξη της βάρδιας.
  • Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ πραγματοποιούν τετράωρη στάση εργασίας από τη 1 μ.μ. έως τις 5 μ.μ.
  • Οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα παραμείνουν ακινητοποιημένες από τις 12:00 έως τις 16:00.

Πηγή tanea.gr