Κορονοϊός: «Kουρεύεται» η ενημέρωση – Όλο το παρασκήνιο

Τι αλλάζει στην ενημέρωση για την πανδημία

16 Ιουνίου 2021

του/της Newsroom

Εδώ και εβδομάδες, λένε πηγές του ethnos.gr, στην κυβέρνηση υπάρχει προβληματισμός για την τακτικήενημέρωση για τον κορονοϊό.

Σήμερα η ενημέρωση διεξάγεται 3 φορές την εβδομάδα. Τη Δευτέρα για το θέμα της πορείας των εμβολιασμών από τον Γ.Γ. της ΠΦΥ Μάριο Θεμιστοκλέους και την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου. Την Τέταρτη από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια. Την Παρασκευή από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά για τα μέτρα που αίρονται ή λαμβάνονται, καθώς και από τους επιστήμονες για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

Από αυτήν την εβδομάδα η ενημέρωση του Νίκου Χαρδαλιάξεκινά να γίνεται την Πέμπτη ενώ αναμένεται να επαναληφθεί και την επόμενη Πέμπτη. Από κει και πέρα, πηγές του ethnos.gr σημειώνουν ότι είναι πιθανό να κουρευτεί ο αριθμός των ζωντανών συνδέσεων και να διατηρηθεί μόνο αυτή για τους εμβολιασμούς.

Τα αιτήματα

Όπως έλεγαν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο ethnos.gr, στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου εδώ και καιρό ήθελαν να περιορίσουν τον αριθμό των ενημερώσεων, ώστε να δοθεί και το σήμα ότι η χώρα επιστρέφει σιγά – σιγά στην κανονικότητα. Άλλωστε σχεδόν όλα τα μέτρα έχουν πια αρθεί, ενώ όλοι στοχεύουν στον τουρισμό. Άποψη που συμμεριζόταν και ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς, όπως επιμένουν οι ίδιες πηγές.

Όσοι εισηγούνταν να περιορισθούν οι διαδικτυακές ενημερώσεις, υποστήριζαν ότι μπορεί τελικά να βλάψουν και τον τουρισμό καθώς η χώρα δείχνει να είναι ακόμη σε πανδημική εγρήγορση, την ώρα όμως που η επιδημία κάμπτεται καθημερινά.

Ωστόσο η άποψη αυτή που είχε διατυπωθεί εδώ και καιρό δεν έβρισκε σύμφωνο τον πρωθυπουργό υποστηρίζουν καλά γνωρίζοντες στο ethnos.gr, καθώς ο Κ.Μητσοτάκης ήθελε να υπάρχει διαφάνεια στα στοιχεία ώστε να μην κατηγορηθεί η κυβέρνηση ότι αποκρύπτει λεπτομέρειες από τη διαχείριση της πανδημίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

13 Απριλίου 2024