Βόλος: Άγρια δολοφονία 46χρονου

Θανατηφόρα τα χτυπήματα με σφυρί, που δέχτηκε ο Αργύρης Παγγουρέλιας, ιδιοκτήτης βιοτεχνίας οικοδομικών υλικών* Προσαγωγή τριών μελών της ίδιας οικογένειας για κατάθεση * Το κίνητρο του φόνου αναζητούν οι αστυνομικές αρχές

21 Αυγούστου 2021

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Θανατηφόρα τα χτυπήματα με σφυρί, που δέχτηκε ο Αργύρης Παγγουρέλιας, ιδιοκτήτης βιοτεχνίας οικοδομικών υλικών* Προσαγωγή τριών μελών της ίδιας οικογένειας για κατάθεση * Το κίνητρο του φόνου αναζητούν οι αστυνομικές αρχές

Νεκρός εντοπίστηκε πριν από λίγη ώρα στον περιφερειακό, στο ύψος της οδού Ιωλκού, 46χρονος επαγγελματίας, γνωστός στην τοπική κοινωνία του Βόλου από την επαγγελματική του ενασχόληση.

Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πως όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Ωστόσο, επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται από την ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, ο επαγγελματίας εντοπίστηκε χωρίς αισθήσεις από πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, που έσπευσε στο σημείο μετά από κλήση που δέχτηκε.

Ο 46χρονος φέρει τραύματα στο στήθος και το κεφάλι από χτυπήματα, άγνωστο με τι αντικείμενο. Οι διασώστες, αφού διαπίστωσαν πως είναι νεκρός, ειδοποίησαν την Αστυνομία. Κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου βρίσκεται στην περιοχή και άρχισε έρευνες, προκειμένου να διαπιστώσει τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του επιχειρηματία.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι προηγήθηκε συμπλοκή για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, που τελικά οδήγησε στο μοιραίο. H Αστυνομία εξετάζει ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Πιθανολογείται πως ο 46χρονος ήταν σε θέση άμυνας, όταν δεχόταν τα θανάσιμα χτυπήματα στο κεφάλι και μπροστά στον θώρακα και γι’ αυτό όταν βρέθηκε νεκρός είχε ακόμη στα χέρια του μαχαίρι.

Σε κοντινή απόσταση από το θύμα εντοπίστηκε στο έδαφος σφυρί με αίματα, ενώ λίγο πιο μακριά βρέθηκε και μαχαίρι. Πιθανότατα χρησιμοποιήθηκαν για τη διάπραξη του εγκλήματος.

Ο 46χρονος εντοπίστηκε νεκρός γύρω στις 18:00. Ηταν σωριασμένος στο έδαφος σε χώρο πρασίνου κοντά στην περιφερειακή οδό, στο ύψος της οδού Μελά 8.

Οταν έσπευσαν στο σημείο διασώστες του ΕΚΑΒ Βόλου, που δέχτηκαν κλήση για άντρα πεσμένο στο έδαφος, δεν είχε αισθήσεις. Οπως διαπιστώθηκε ήταν ήδη νεκρός.

Προηγήθηκε καβγάς

Σύμφωνα με πληροφορίες, γυναίκα άκουσε δυνατές φωνές στην περιοχή λίγο πριν φθάσει στο σημείο το πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ. Ηταν σε κατάσταση σοκ, όταν έφθασαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ και αισθανόταν δυσφορία.
Δεν ήταν σε θέση να περιγράψει τι συνέβη.

Βρισκόταν μέσα στο σπίτι της, άκουσε έξω φασαρία και έτρεξε να δει τι συμβαίνει.

Στο διπλανό σπίτι από το δικό της απέναντι από τον κοινόχρηστο χώρο πρασίνου ήταν πεσμένος ο 46χρονος, όταν βγήκε τρομαγμένη να δει τι συνέβη. Μπροστά από τον νεκρό ήταν σταθμευμένο το αυτοκίνητο του παιδιού της.

Οταν πλησίασε αρκετά πάγωσε στη θέα του νεκρού άντρα.

Ο 46χρονος βρισκόταν νεκρός στο έδαφος σε πλάγια θέση. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλήρωμα του ΕΚΑΒ μετέβη στο σημείο μετά από κλήση για μέθη.

Ερευνες από την Αστυνομία

Αστυνομικοί άρχισαν να ψάχνουν στο σημείο για αποτυπώματα. Από τα πρώτα ευρήματα των ερευνών κατέστη σαφές ότι κάποιος ή κάποιοι είχαν αναζητήσει διέξοδο μέσω του περιφερειακού μετά το επεισόδιο για να ξεφύγουν. Στο πεζοδρόμιο της περιφερειακής οδού υπήρχαν ίχνη από σύρσιμο. Ετσι οι αστυνομικοί απέκλεισαν την πρόσβαση στην περιοχή και από την πλευρά του πεζοδρομίου της περιφερειακής οδού.

Προσαγωγή οικογένειας στην Αστυνομία

Αστυνομικοί ζήτησαν από μέλη της οικογένειας του σπιτιού μπροστά από το σημείο όπου σημειώθηκε το έγκλημα να τους ακολουθήσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου συνέχιζε να λαμβάνει καταθέσεις έως αργά χθες το βράδυ από τους μάρτυρες και συγκριμένα δύο αδέρφια και τη σύζυγο του ενός, προκειμένου να διερευνηθεί αν έχουν εμπλοκή στο έγκλημα ή αν γνωρίζουν τι συνέβη.
Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου απέδωσε τον θάνατο σε εγκληματική ενέργεια και παρήγγειλε τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024
29 Μαρτίου 2024