Νέα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και καθαρισμού ρεμάτων στην Εύβοια

Μετά την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων κατασκευής από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας

24 Σεπτεμβρίου 2021

του/της Newsroom

Εργασίες καθαρισμού ρεμάτων και αντιπλημμυρικής προστασίας ξεκινούν σε όλη την έκταση της Π.Ε. Εύβοιας, μετά την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων κατασκευής από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό.

Υπενθυμίζεται, ότι μετά την καταστροφική πυρκαγιά, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ξεκίνησε αντιπλημμυρικά έργα από την Τρίτη 24 Αυγούστου 2021 σε 19 Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας και σε 12 Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, με διάθεση άνω των 50 μηχανημάτων έργου.

Για την καλύτερη αντιπλημμυρική προστασία, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας, ξεκινούν τώρα τα ακόλουθα έργα:

– «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΩΝ ΡΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΑΜΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΗΜΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ, ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ & ΚΑΡΥΣΤΟΥ», αρχικού προϋπολογισμού 2.000.000 €. Οι εργασίες πρόκειται να εκτελεστούν στα ρέματα των Δημοτικών Ενοτήτων Αυλώνος, Ταμυνέων, Κύμης, Δυστίων, Καρύστου, Καφηρέως, Μαρμαρίου, Στυραίων, Κονιστρών, Αμαρυνθίων και Ερέτριας.

– «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΩΝ ΡΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΑΜΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2020 ΚΑΙ 2021», αρχικού προϋπολογισμού 800.000 €. Οι εργασίες πρόκειται να εκτελεστούν στα ρέματα των Δημοτικών Ενοτήτων Μεσσαπίων, Διρφύων, Χαλκιδέων, Ανθηδόνος, Αυλίδος, Ληλαντίων, Νέας Αρτάκης, Ερέτριας και Αμαρυνθίων.

– «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΩΝ ΡΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΑΜΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2020 ΚΑΙ 2021», αρχικού προϋπολογισμού 800.000 €. Οι εργασίες πρόκειται να εκτελεστούν στα ρέματα των Δημοτικών Ενοτήτων Αιδηψού, Αρτεμισίου, Ιστιαίας, Λιχάδας, Ωρεών, Ελυμνίων, Κηρέως και Νηλέως.

Μετά την υπογραφή των συμβάσεων κατασκευής, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Ξεκινήσαμε αντιπλημμυρικά έργα στη βόρεια Εύβοια, αμέσως μετά την πυρκαγιά και συνεχίζουμε τώρα με τρία νέα έργα σε όλη την έκταση της Π.Ε. Εύβοιας.

Ειδικά στην Εύβοια και σε περιοχές της Φθιώτιδας, βρεθήκαμε στο παρελθόν αντιμέτωποι με καταστροφικά πλημμυρικά φαινόμενα. Εξασφαλίσαμε χρηματοδοτήσεις και παρεμβαίνουμε για να θωρακίσουμε τον τόπο μας, να προστατεύσουμε τις κατοικίες μας, τις περιουσίες μας, τη γη μας».

Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης τόνισε: «Η αντιπλημμυρική θωράκιση της Εύβοιας αποτελεί πλέον μια από τις κορυφαίες προτεραιότητες στο χαρτοφυλάκιο του τεχνικού μας προγράμματος, βλέποντας την κλιματική κρίση να έχει περάσει ήδη το κατώφλι μας.

Με σχέδιο, μεθοδικότητα και προγραμματισμό εργαζόμαστε ώστε να αντιμετωπίσουμε στο μέγιστο ικανό βαθμό προβλήματα από ακραία καιρικά φαινόμενα, σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας εμφάνισης πλημμυρικών συμβάντων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024