Mετεγκατάσταση του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης στη Λαμία

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων το θέμα της Mετεγκατάσταση του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης - «Διεκδικούμε την μετεγκατάσταση του Μουσείου στην Πλατεία Λαού»

29 Νοεμβρίου 2021

του/της Θεοφανία Μίγκου

Το θέμα της μετεγκατάστασης του Μουσείου Εθνικής  Αντίστασης  θα απασχολήσει, μετά από πάρα πολύ καιρό, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαμιέων, κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίασής του, το απόγευμα της Δευτέρας, 29/11.

Επισημαίνεται, ότι θεσμικοί και πολιτιστικοί φορείς της πόλης, καθώς και Δημοτικές παρατάξεις έχουν ταχθεί υπέρ της μετεγκατάστασης του Μουσείου στο κτίριο που βρίσκεται πίσω από το άγαλμα του Άρη Βελουχιώτη, στην πλατεία Λαού.

Το σωματείο των «Φίλων Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Σύγχρονης Ιστορίας Ρούμελης» δια στόματος της προέδρου του Βασιλικής Λάζου ζήτησε από  τη Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο «.. να λάβει μια ιστορική απόφαση για την οποία θα είναι περήφανοι οι Λαμιώτες…».

Σε δήλωσή της η κ. Βασιλική Λάζου, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Τέρμα οι δικαιολογίες. Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης πρέπει – επιτέλους – να λάβει τη θέση που του αρμόζει στην πόλη μας. Εδώ και τώρα. Στο κτίριο της οδού Αριστοτέλους στην Πλατεία Λαού. Όχι όποτε και αν βρεθεί άλλο κτίριο και άλλη χρηματοδότηση.

Καλούμε Το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει την ιστορική αυτή απόφαση για την οποία θα είναι περήφανοι οι Λαμιείς, αλλά και το συγκεκριμένο Δημοτικό Συμβούλιο. Όλους τους Λαμιώτες να συστρατευτούμε για τον κοινό αυτό σκοπό.

Για τη διάσωση της ιστορικής μνήμης του λαού μας, αλλά και για την ανάπτυξη της περιοχής μας. Το οφείλουμε σε αυτούς που αγωνίστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας αλλά και στις επόμενες γενιές. Και κυρίως στους σύγχρονους Λαμιώτες που θέλουν να βλέπουν την πόλη τους να αναπτύσσεται και να προοδεύει….»

Μάλιστα κατά τη διάρκεια  του Εορτασμού της Επετείου της Ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοποτάμου το πρωί  της Κυριακής, 28/11 είχε αναρτηθεί στο χώρο της Εκδήλωσης και πανό σχετικό  με το θέμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024