Επίσκεψη της Γ. Πούλου στο Μουσείο Παλαιών Επαγγελμάτων του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς

Με αφορμή την περιοδεία του Παύλου Πολάκη στη Βοιωτία στις 17 Ιουνίου και την ομιλία του στη Λιβαδειά, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας, Γιώτα Πούλου, είχε την ευκαιρία, μαζί με τον πρ. βουλευτή Βοιωτίας Ν. Θηβαίο και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής, να επισκεφθεί το Μουσείο Παλαιών Επαγγελμάτων του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς (Ε.Σ.Λ.). Στο Μουσείο, τους […]

20 Ιουνίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Με αφορμή την περιοδεία του Παύλου Πολάκη στη Βοιωτία στις 17 Ιουνίου και την ομιλία του στη Λιβαδειά, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας, Γιώτα Πούλου, είχε την ευκαιρία, μαζί με τον πρ. βουλευτή Βοιωτίας Ν. Θηβαίο και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής, να επισκεφθεί το Μουσείο Παλαιών Επαγγελμάτων του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς (Ε.Σ.Λ.).

Στο Μουσείο, τους ξενάγησαν ο πρόεδρος κ. Δ. Γέρος και μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου και τους υποδέχτηκαν μέλη του Συλλόγου Γυναικών Ζαγαρά.

Με την πρόσφατη επανεκκίνηση του Μουσείου, το οποίο ιδρύθηκε το 2007 και είναι μοναδικό στην Ελλάδα, ο Ε.Σ.Λ. προσπαθεί να προβάλει το σύνολο της επαγγελματικής δραστηριότητας που καθόρισε την οικονομική «φυσιογνωμία» της περιοχής μέσα στο χρόνο!

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά η κα Πούλου: “Η επαναλειτουργία του Μουσείου, εκτός από τον εκπαιδευτικό του ρόλο, καθώς αξίζει να γίνει πόλος έλξης για τα σχολεία, προσθέτει πολιτιστική αξία στον τόπο, αφού σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση της Πινακοθήκης Λαζαρή και την ανακαίνιση του Λαογραφικού Μουσείου, μπορούν να προσελκύσουν πολλούς επισκέπτες στην πόλη!

Η ουσιαστική και αποτελεσματική παραγωγική ανασυγκρότηση της Βοιωτίας, αλλά και της χώρας συνολικά, πρέπει να στηριχθεί στην εμπειρία του παρελθόντος και στην αξιοποίηση των τοπικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων της!”

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024