,

«Ο Τελευταίος να κλείσει την πόρτα» το Σάββατο 27 Αυγούστου

Στην Μεγάλη Βρύση Λαμίας

26 Αυγούστου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Το Σάββατο 27 Αυγούστου 2022 και ώρα 9μμ στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Μεγάλης Βρύσης Λαμίας, η Κεντρική σκηνή του Θ.Ε.Σ.Μα παρουσιάζει ένα από τα πιο λυρικά και ευαίσθητα έργα του σύγχρονου ελληνικού ρεπερτορίου. Το σπουδαίο έργο του Γιώργου Κωνσταντίνου, «Ο Τελευταίος να κλείσει την πόρτα», σε σκηνοθεσία Κώστα Μέρρα.

Ήρωας ένας απλός, καθημερινός άνθρωπος, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο μετά από πολύωρο χειρουργείο. Βλέπουμε τη σχέση του με το νοσηλευτικό προσωπικό, τη συγκάτοικό του, τον εαυτό του, το παρελθόν του, τη ζωή του…

Μέσα από καταστάσεις που προκαλούν εκρήξεις γέλιου το έργο σατιρίζει την ελληνική καθημερινότητα και κυρίως την πολιτική ζωή, το σύστημα υγείας, το πολιτικό κατεστημένο. Αυτά σε πρώτη ανάγνωση. Γιατί πρόκειται για ένα έργο που προσφέρει πολλά επίπεδα ανάγνωσης και ο θεατής του μπορεί να επιλέξει ο ίδιος ως που θέλει να φτάσει.Μετά από τη σάτιρα και το γέλιο έρχεται η αναζήτηση: ο άνθρωπος είναι το σώμα του ή η καρδιά του, η προσωπικότητά του ή οι αναμνήσεις του; Πόσα όργανα μπορείς να αφαιρέσεις από κάποιον και να ζει ακόμα; Μήπως πεθαίνει, όταν του πάρεις την γραβάτα του με τους γλάρους; Ελάτε, λοιπόν, να γελάσετε μαζί μας. Κι όταν σβήσουν τα γέλια και τα φώτα, αφήστε το καταπληκτικό αυτό έργο να «καθίσει» μέσα σας και να στάξει λίγο από τη σοφία του στην καρδιά σας.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Κώστας Μέρρας
Κοστούμια: Χρήστος Μαλισσόβας
Σκηνικά: ΘΕΣΜα

Παίζουν

ΚΟΣΜΑΣ: Κώστας Μέρρας
ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ: Γιώτα Κατσίκα
ΝΟΣΟΚΟΜΟΣ: Κώστας Χονδρογιάννης
ΝΟΣΟΚΟΜΑ: Κούλα Μπούσιου
ΓΙΑΤΡΟΣ: Δημήτρης Βλαχογιάννης
ΣΑΠΦΩ: Ειρήνη Καραγιώργου/Μαίρη Βαθειά

Guest star η κ. Δήμητρα Νομικού

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

16 Απριλίου 2024