Η Γιώτα Πούλου στην εκδήλωση μνήμης για το Ολοκαύτωμα στο Κυριάκι

Παραβρέθηκε σήμερα, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας, Γιώτα Πούλου, στην εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους πεσόντες στο Κυριάκι από τα ναζιστικά στρατεύματα τον Οκτώβριο του 1943. Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι μαθητές/τριες των Σχολείων του χωριού και τον πανηγυρικό εκφώνησε ο Διευθυντής του Γυμνασίου κ. Ευστάθιος Μαστρογιάννης. Συγκίνηση προκάλεσε η παρέμβαση του κ. Γιάννη Κακαρέπη […]

3 Οκτωβρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Παραβρέθηκε σήμερα, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας, Γιώτα Πούλου, στην εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους πεσόντες στο Κυριάκι από τα ναζιστικά στρατεύματα τον Οκτώβριο του 1943.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι μαθητές/τριες των Σχολείων του χωριού και τον πανηγυρικό εκφώνησε ο Διευθυντής του Γυμνασίου κ. Ευστάθιος Μαστρογιάννης.

Συγκίνηση προκάλεσε η παρέμβαση του κ. Γιάννη Κακαρέπη που ως αυτόπτης μάρτυρας, παιδί 9 χρονών, αναφέρθηκε στην βιαιότητα των κατακτητών και την καταστροφή από την ολοσχερή πυρπόληση του χωριού.

“Η Βοιωτία πλήρωσε βαρύ τίμημα κατά τη διάρκεια της ιταλικής και γερμανικής κατοχής και είναι καθήκον όλων μας να τιμούμε τα θύματα, να μεταφέρουμε την μνήμη τους στις νέες γενιές και να αγωνιζόμαστε μέχρι την τελική δικαίωσή τους”, δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Πούλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Μαρτίου 2023