Ο Χ. Σταϊκούρας στην ολοκλήρωση διαβούλευσης Πρόσκλησης Leader στη Στυλίδα

Η δήλωση του Υπουργού Οικονομικών

8 Οκτωβρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, βρέθηκε σήμερα στην εκδήλωση «Ολοκλήρωση διαβούλευσης Πρόσκλησης Leader για την επιλογή Στρατηγικών Τοπικής Ανάπτυξης με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων του ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027» που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στη Στυλίδα.

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε πώς η Κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα την ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών, δεσμεύοντας 253 εκατομμύρια ευρώ, για την ένταξη ιδιωτικών επενδύσεων στα προγράμματα για την «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων», βασισμένη στην προσέγγιση LEADER.

Κορυφαίος πυλώνας στη στήριξη των πολιτικών του αγροτικού τομέα, είναι το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.
Μόνο για την Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας έχουν ολοκληρωθεί ή ενταχθεί στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, έργα προϋπολογισμού άνω των 75 εκατ. ευρώ.

“Ως Υπουργείο Οικονομικών, εργαζόμαστε συστηματικά, σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, και συμβάλλουμε στην προσπάθεια στήριξης των υποδομών του πρωτογενούς τομέα”, κατέληξε ο Υπουργός Οικονομικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

10 Μαΐου 2024