Απομάκρυνση αμιάντου από δημοτικό κτίριο στον Αγ. Κωνσταντίνο

Αναβάθμιση του κτιρίου

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες απομάκρυνσης της σκεπής του υπό αναμόρφωση κτιρίου της πρώην αποθήκης του Γεωργικού Συνεταιρισμού Αγίου Κωνσταντίνου.

Το υλικό της στέγης, το οποίο είναι κατασκευασμένο από αμίαντο, απομακρύνθηκε τηρώντας όλους τους περιβαλλοντικούς όρους, με γνώμονα την προστασία της υγείας των πολιτών.

Στο σημείο παραβρέθηκαν, προκειμένου να επιβλέψουν την πρόοδο των εργασιών, ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων, κ. Ιωάννης Συκιώτης, η Γ.Γ. του Δήμου, κ. Βάνα Φύκα, ο Αντιδήμαρχος, κ. Λεωνίδας Πενταλιός, ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Γεώργιος Καροπλέσης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου, κ. Κωνσταντίνος Μαύρος, και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Η συγκεκριμένη διαδικασία πραγματοποιήθηκε προκειμένου να συνεχιστούν οι εργασίες του έργου «Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός δημοτικού κτιρίου και μετατροπή του σε κέντρο πολιτιστικών δράσεων στο παραλιακό μέτωπο Αγίου Κωνσταντίνου», προϋπολογισμού 1.205.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Η αναβάθμιση του υφιστάμενου κτίσματος (εμβαδού 326,43 τ.μ.) περιλαμβάνει:

– Τη δημιουργία δυο χώρων, ο ένας για πολλαπλές χρήσεις και ο άλλος για στεγασμένες μικρής κλίμακας εκδηλώσεις.

– Την προσθήκη ισόγειου κτιρίου, εμβαδού 90,57 τ.μ., σε επαφή με το υφιστάμενο, όπου θα χωροθετηθούν οι αναγκαίοι χώροι υγιεινής για τους χρήστες του συγκροτήματος. Προβλέπονται ξεχωριστοί χώροι ανδρών – γυναικών με αντίστοιχα WC ΑμεΑ.

– Δημιουργία υπερυψωμένης αυλής εν είδει εξώστου σε επαφή με το υφιστάμενο κτίσμα, προς την πλευρά της θάλασσας.

– Πλατεία η οποία θα συναρθρώνει τις κινήσεις – λειτουργίες.

– Περίφραξη και τέσσερις εισόδους, εκτεταμένες φυτεύσεις – ζώνες πρασίνου, καθώς και μικρός χώρος στάθμευσης για τους εργαζόμενους στον χώρο, φιλοξενούμενους και ΑμεΑ.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες απομάκρυνσης της σκεπής του υπό αναμόρφωση κτιρίου της πρώην αποθήκης του Γεωργικού Συνεταιρισμού Αγίου Κωνσταντίνου.

Το υλικό της στέγης, το οποίο είναι κατασκευασμένο από αμίαντο, απομακρύνθηκε τηρώντας όλους τους περιβαλλοντικούς όρους, με γνώμονα την προστασία της υγείας των πολιτών.

Στο σημείο παραβρέθηκαν, προκειμένου να επιβλέψουν την πρόοδο των εργασιών, ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων, κ. Ιωάννης Συκιώτης, η Γ.Γ. του Δήμου, κ. Βάνα Φύκα, ο Αντιδήμαρχος, κ. Λεωνίδας Πενταλιός, ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Γεώργιος Καροπλέσης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου, κ. Κωνσταντίνος Μαύρος, και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Η συγκεκριμένη διαδικασία πραγματοποιήθηκε προκειμένου να συνεχιστούν οι εργασίες του έργου «Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός δημοτικού κτιρίου και μετατροπή του σε κέντρο πολιτιστικών δράσεων στο παραλιακό μέτωπο Αγίου Κωνσταντίνου», προϋπολογισμού 1.205.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Η αναβάθμιση του υφιστάμενου κτίσματος (εμβαδού 326,43 τ.μ.) περιλαμβάνει:

– Τη δημιουργία δυο χώρων, ο ένας για πολλαπλές χρήσεις και ο άλλος για στεγασμένες μικρής κλίμακας εκδηλώσεις.

– Την προσθήκη ισόγειου κτιρίου, εμβαδού 90,57 τ.μ., σε επαφή με το υφιστάμενο, όπου θα χωροθετηθούν οι αναγκαίοι χώροι υγιεινής για τους χρήστες του συγκροτήματος. Προβλέπονται ξεχωριστοί χώροι ανδρών – γυναικών με αντίστοιχα WC ΑμεΑ.

– Δημιουργία υπερυψωμένης αυλής εν είδει εξώστου σε επαφή με το υφιστάμενο κτίσμα, προς την πλευρά της θάλασσας.

– Πλατεία η οποία θα συναρθρώνει τις κινήσεις – λειτουργίες.

– Περίφραξη και τέσσερις εισόδους, εκτεταμένες φυτεύσεις – ζώνες πρασίνου, καθώς και μικρός χώρος στάθμευσης για τους εργαζόμενους στον χώρο, φιλοξενούμενους και ΑμεΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ