,

Η Γιώτα Πούλου για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στη Βοιωτία

"Έφτασαν τα Χριστούγεννα και τα εκπαιδευτικά κενά στην Παράλληλη Στήριξη της Βοιωτίας, δεν έχουν ακόμη καλυφθεί!"

7 Δεκεμβρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας, Γιώτα Πούλου, κάνει λόγο για ελλείψεις εκπαιδευτικών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στον Νομό Βοιωτίας.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά παρά τις εύκολες υποσχέσεις της κ. Κεραμέως για απόλυτη κάλυψη των κενών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ενώ έχει συμπληρωθεί ήδη το πρώτο εκπαιδευτικό τρίμηνο, παραμένουν οι ελλείψεις εκπαιδευτικών, με μεγαλύτερο θύμα την Παράλληλη Στήριξη και την Ειδική Αγωγή.

Και ενώ έχει ολοκληρωθεί η τρίτη φάση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, στη Βοιωτία εντοπίζονται ακόμη οκτώ κενά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, αφού σε σύνολο 32 περιστατικών έχουν εγκριθεί 24 πιστώσεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να περιορίζεται η στήριξη στις μισές ώρες για τους μαθητές που έχουν σχετικές γνωματεύσεις, καταδικάζοντάς τους σε στασιμότητα, σε βάρος τις περισσότερες φορές της αξιοσημείωτης προόδου τους!

Με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, προς την Υπουργό Παιδείας, κ. Κεραμέως, και την οποία συνυπογράφουν 18 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έθεσε το ζήτημα των μειωμένων θέσεων και των συνεπειών τους.

“Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια και Κοινωνικό Κράτος παραμένουν σταθερά στο στόχαστρο της πολιτικής Μητσοτάκη!”, καταλήγει η κα Πούλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

22 Μαρτίου 2023