Ποια έργα εγκρίθηκαν από την Περιφέρεια Στερεάς για την ΠΕ Βοιωτίας

Τι δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά

7 Δεκεμβρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Μια ακόμη παραγωγική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας ολοκληρώθηκε την Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2022, με την Π.Ε. Βοιωτίας να προτάσσει έργα μεγάλης αναπτυξιακής σημασίας για την Βοιωτία:

Συγκεκριμένα, το Περιφερειακό Συμβούλιο έδωσε την έγκρισή του για τα παρακάτω έργα ως εξής:

  1. Διοικητήριο Βοιωτίας

Δρομολόγηση της επίλυσης του ιδιοκτησιακού ζητήματος για την κατάπλήρη κυριότητα παραχώρηση του ακινήτου στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε  συνεργασία με το αντισυμβαλλόμενο – Υπουργείο Οικονομικών. Ανοίγει πλέον ο δρόμος για την αξιοποίησή του μετά από 15 και πλέον χρόνια. Μια προσπάθεια για την οποία αισθανόμαστε υπερήφανοι.

  1. Δαπάνη απαλλοτριώσεων έργου: “Δερβενοχώρια – Ελευσίνα” προϋπ. 200.000€

Ένα έργο του οποίου αφού ολοκληρώσαμε την μελέτη χρηματοδοτούμε και τις απαλλοτριώσεις  έτσι ώστε να είναι απολύτως ώριμο για ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και δημοπράτηση.

  1. Χρηματοδοτήσαμε την τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα  Δ.Κ. Υπάτου προϋπ. 128.563,20€
  2. Χρηματοδοτήσαμε την αναβάθμιση κλειστού γηπέδου Ορχομενού προϋπ.63.736€

«Ένα ακόμη Περιφερειακό Συμβούλιο, στο οποίο η Π. Ε Βοιωτίας ετοίμασε και εμπεριστατωμένα κατέθεσε τις εισηγήσεις της,  ψήφισε την  έγκριση για μια σειρά σοβαρών έργων, που συμβάλουν στην αναπτυξιακή πορεία του Νομού μας. Καταρτίσαμε το Τεχνικό μας Πρόγραμμα του 2023 και αλλάζουμε την Βοιωτία με έργα και πολύ δουλειά», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας κ. Φανή Παπαθωμά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024