,

Στη Βοιωτία ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γεώργιος Γεωργαντάς

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εστίασε στους στόχους της νέας ΚΑΠ

29 Μαρτίου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Στο Διοικητήριο της Π.Ε. Βοιωτίας υποδέχθηκε η Αντιπεριφερειάρχης, Φανή Παπαθωμά, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γεώργιο Γεωργαντά και κυβερνητικό κλιμάκιο, παρουσία του Βουλευτή Βοιωτίας Ανδρέα Κουτσούμπα, των Δημάρχων Λιβαδειάς Γιάννη Ταγκαλέγκα, Ορχομενού Βούλας Καράλη, Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας Γιάννη Σταθά, του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Σπύρου Νικολάου, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας & Αλιευτικής Πολιτικής Κώστα Αποστολόπουλου, Αντιδημάρχων, Αγροτικών Ενώσεων και Συλλόγων και Δημοτικών Συμβούλων.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εστίασε στους στόχους της νέας ΚΑΠ (2023-2027), που αφορούν στη πράσινη ενέργεια, την αύξηση του συνεργατισμού και τη βελτίωση των υποδομών.

Απάντησε στα ερωτήματα των αγροτών και αγροτικών φορέων που αφορούσαν στα προβλήματα του αγροτικού τομέα.

Τα ζητήματα που αναπτύχθηκαν ήταν οι εγκαταστάσεις net metering, η επιδότηση αγροτικού πετρελαίου, η ενίσχυση απασχόλησης ανθρώπινου δυναμικού σε αγροτικές επιχειρήσεις, προγράμματα κατάρτισης νέων αγροτών με ιδιαίτερη έμφαση την προσπάθεια για ενεργειακή αυτοδυναμία των αγροτικών επιχειρήσεων.

Επίσης ενημέρωσε τους αγρότες ότι το μεγαλύτερο μέρος των επιδοτήσεων θα δοθούν πριν το Πάσχα.

Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά παρουσίασε τα έργα που έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη στο Κωπαϊδικό πεδίο από την ημέρα ανάληψης της αρμοδιότητας διαχείρισης της Κωπαΐδας, από την Περιφέρεια Στερεάς, συνολικού προϋπολογισμού 30 εκ. ευρώ περίπου, τονίζοντας ότι είναι προτεραιότητα όλων να θωρακιστεί ο Πρωτογενής Τομέας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

8 Ιουνίου 2023