Αναγνώστου και Τσουπάκη στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο 10.000μ.

Σάββατο (3/6) στο Πασέ της Γαλλίας

30 Μαΐου 2023

του/της Βασω Δημητράντζου

Διπλή εκπροσώπηση θα έχει η χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο 10.000μ. που γίνεται το Σάββατο (3/6) στο Πασέ της Γαλλίας. Ο Μάριος Αναγνώστου θα πάρει θέση στην εκκίνηση της απόστασης στους άνδρες και στόχος του είναι να δώσει συνέχεια στις καλές του εμφανίσεις. Ο 23χρονος πρωταθλητής πέρυσι στην ίδια διοργάνωση είχε καταφέρει να βελτιώσει το ατομικό του ρεκόρ με 29:15.92 και στόχος του για φέτος είναι να το επαναλάβει.

Στις γυναίκες, η Ειρήνη Τσουπάκη, μετά το ατομικό ρεκόρ που σημείωσε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10.000μ. (34:55.01), έχει ως στόχο να ξεπεράσει και πάλι τον εαυτό της.

«Στόχος μου για τη φετινή διοργάνωση είναι να κάνω κάτι καλύτερο από πέρυσι. Θέλω μια επίδοση κάτω από τα 29 λεπτά. Θα έχει έντονο συναγωνισμό η κούρσα, οπότε πιστεύω ότι μπορεί να βγει ένα μεγάλο ρεκόρ», τόνισε ο Αναγνώστου, που προπονείται στη Λαμία με τον Σάββα Κουμπούρα. «Θα ήθελα να κάνω τα 5.000 μ. κάτω από τα 14 λεπτά, αλλά και μια καλή παρουσία στα 1.500 μέτρα. Στόχος μου είναι η συμμετοχή μου με την εθνική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομάδων και να έχω καλές παρουσίες στα αγωνίσματα που θα πάρω μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα», κατέληξε ο αθλητής της Αναγέννησης Λαμίας

«Ελπίζω στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο να βγει η προπόνηση που έχω κάνει και να βελτιώσω και πάλι το ατομικό μου ρεκόρ. Στη διοργάνωση είχα πάει και πέρυσι και πραγματικά είναι πολύ ωραία η ατμόσφαιρα», είπε από τη μεριά της η 29χρονη Ειρήνη Τσουπάκη. Η πρωταθλήτρια του ΓΣ Αμαρουσίου πριν από λίγες ημέρες, στο μίτινγκ της Καρλσρούης, βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ στα 5.000μ. με 16:29.67: «Αυτή η κούρσα ήταν σαν ένα τεστ για το Ευρωπαϊκό Κύπελλο. Στόχος μου είναι στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα να βελτιώσω και πάλι αυτό το ρεκόρ και ίσως δοκιμάσω και μια πιο μικρή απόσταση προκειμένου να βελτιώσω την ταχύτητά μου».

απε-μπε

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024