Ιτούδης τέλος;

Οι υποψήφιοι και η… έκπληξη

8 Σεπτεμβρίου 2023

του/της Βασω Δημητράντζου

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Μόνο η επίσημη ανακοίνωση κρατά ακόμη ζωντανή τη σχέση του Δημήτρη Ιτούδη με την εθνική μας ομάδα μπάσκετ. Ο ομοσπονδιακός προπονητής συναντήθηκε την Παρασκευή το πρωί με την διοίκηση της ΕΟΚ και όλα δείχνουν ότι πηγαίνουμε προς ένα «βελούδινο» διαζύγιο.

Πως φτάσαμε ως εκεί; Επί της ουσίας γιατί έτσι το ήθελε ο Βαγγέλης Λιόλιος. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ από την ολοκλήρωση της προσπάθειας της εθνικής μας ομάδας στο Μουντομπάσκετ με εκείνη την γραπτή δήλωση του είχε δείξει πως οδεύουμε προς μια τέτοια εξέλιξη και ότι ο Ιτούδης παρά το γεγονός ότι είχε συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2024 θα αποτελούσε σύντομα παρελθόν.

Προφανώς ο δύο φορές νικητής της Ευρωλίγκας προπονητής θέλησε από την πλευρά του να προλάβει τις εξελίξεις. Να μην απολυθεί, αλλά να παραιτηθεί. Το «βελούδινο διαζύγιο» που ήδη αναφέραμε. Τι «μοιράζει» η Ομοσπονδία ως προς την ενημέρωση για το πρωινό ραντεβού προέδρου και προπονητή; Ότι τα είπαν σε κλίμα εξαιρετικό και ότι τέλος πάντων η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών θα λήξει και μάλιστα με τον τρόπο που πρέπει.

Συγκεκριμένα, η ενημέρωση της ΕΟΚ αναφέρει τα εξής: «Οι δύο άνδρες έκαναν σε άριστο κλίμα τον απολογισμό των πεπραγμένων του φετινού καλοκαιριού, συζητώντας με λεπτομέρειες όλη την πορεία από την έναρξη της προετοιμασίας μέχρι τον τελευταίο αγώνα. Αυτό που αμφότεροι επισήμαναν και στο οποίο στάθηκαν, είναι ότι η Εθνική Ομάδα είναι αυτή που πρέπει να συνεχίσει να ενώνει τους Έλληνες φιλάθλους και να διατηρήσει τη φιλοσοφία και τη στόχευση, που έμπρακτα φάνηκε ότι υπηρετεί, παράλληλα με την αγωνιστική της προσπάθεια».

Οι υποψήφιοι και η… έκπληξη

Εννοείτε πως έπειτα από όλα αυτά η φημολογία δίνει και παίρνει αναφορικά με τον «επόμενο». Με κάποιους να θεωρούν ως φαβορί τον Βασίλη Σπανούλη (χωρίς όμως να έχουμε ακούσει και την δική του άποψη), άλλους να σημαδεύουν την περίπτωση του Γιάννη Σφαιρόπουλου που δεν έχει ομάδα και με μια μικρή μειοψηφία να έχει την αίσθηση πως μπορεί η επόμενη κατάσταση να περνά από τον ρόλο ενός αρχι-προπονητή όλων των εθνικών ομάδων: Είναι οι ίδιοι που αναφέρουν την περίπτωση του Παναγιώτη Γιαννάκη που πάντως –κατά το ρεπορτάζ- δεν έχει τις καλύτερες δυνατές σχέσεις με την Ομοσπονδία.

πηγη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

30 Νοεμβρίου 2023