Κίνα: Είσοδος χωρίς βίζα στους πολίτες πέντε ευρωπαϊκών χωρών

Ελπίζουμε ότι η κινεζική κυβέρνηση θα εφαρμόσει τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα για όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε

25 Νοεμβρίου 2023

του/της Βασω Δημητράντζου

Τους πολίτες 5 ευρωπαϊκών χωρών θα εξαιρέσει από την υποχρέωση να έχουν θεώρηση εισόδου (βίζα) η Κίνα σε μια προσπάθεια να δώσει ώθηση στον τουρισμό μετά την πανδημία.

Από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι τις 30 Νοεμβρίου της ερχόμενης οι πολίτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ολλανδίας, της Ισπανίας και της Μαλαισίας θα μπορούν να επισκεφθούν συγγενείς ή φίλους ή για να παραμείνουν τράνζιτ στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου για διάστημα όχι μεγαλύτερο των 15 ημερών, χωρίς να χρειάζονται βίζα, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Τους τελευταίους μήνες η Κίνα παίρνει μέτρα -που περιλαμβάνουν την επαναφορά αεροπορικών δρομολογίων- για να αναζωογονήσει τον τουριστικό τομέα έπειτα από τρία χρόνια αυστηρών μέτρων κατά της Covid-19, στο πλαίσιο των οποίων έκλεισε σε μεγάλο βαθμό τα σύνορά της με τον έξω κόσμο.

Η κυβέρνηση επιδιώκει επίσης να αποκαταστήσει την εικόνα της σε όλο τον κόσμο αφού συγκρούσθηκε με δυτικές χώρες σε διάφορα ζητήματα, περιλαμβανομένων της Covid, των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της Ταϊβάν και του εμπορίου.

Όπως αναφέρει το reuters, Πρόσφατη έρευνα του Pew Research Center σε 24 χώρες αποκάλυψε ότι οι απόψεις για την Κίνα είναι ευρέως αρνητικές, με το 67% των ενηλίκων να εκφράζει μη ευνοϊκές απόψεις.

Περισσότεροι από τους μισούς απ′ όσους απάντησαν είπαν πως η Κίνα αναμειγνύεται στις υποθέσεις άλλων χωρών και δεν λαμβάνει υπόψη τα συμφέροντα άλλων.

Η απόφαση αυτή θα διευκολύνει τα ταξίδια στην Κίνα για πολλούς Γερμανούς πολίτες σε άνευ προηγουμένου έκταση, ανέφερε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X η πρεσβευτής της Γερμανίας στην Κίνα Πατρίτσια Φλορ.

Ελπίζουμε ότι η κινεζική κυβέρνηση θα εφαρμόσει τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα για όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε., πρόσθεσε.

Τα ταξίδια χωρίς βίζα στη Γερμανία από Κινέζους πολίτες θα ήταν δυνατά μόνον εφόσον όλα τα μέλη της Ευρωπαϊκής Συμφωνίας Σένγκεν εγκρίνουν κάτι τέτοιο, δήλωσε.

Η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών Κατρίν Κολονά, η οποία βρίσκεται στο Πεκίνο, έγραψε στη X: Μια εξαιρετική νέα ανακοίνωση από τον ομόλογό μου Ουάνγκ Γι με την ευκαιρία της επίσκεψής μου!

πηγη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

4 Μαρτίου 2024