,

Φθιώτιδα: Ποιο είναι το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο που προκηρύχθηκε νέος διαγωνισμός για την εκμίσθωσή του

Νέος διαγωνισμός για την εκμίσθωση του εγκαταλελειμμένου ξενοδοχειακού συγκροτήματος “Καλυψώ”

11 Ιανουαρίου 2024

του/της Θεοφανία Μίγκου

Προκηρύχθηκε νέος διαγωνισμός για την εκμίσθωση του εγκαταλελειμμένου ξενοδοχειακού συγκροτήματος “Καλυψώ” στη Φθιώτιδα.

Πρόκειται για τον τρίτο στη σειρά διαγωνισμό από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με στόχο την εύρεση επενδυτή για την εκμίσθωση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην Αρκίτσα.

Το ελάχιστον μηνιαίο μίσθωμα έχει ορισθεί σε 21.250 ευρώ, ενώ η χρονική διάρκεια της σύμβασης μίσθωσης θα είναι 50 έτη με δυνατότητα επέκτασης κατά 10 επιπλέον έτη.

Ο δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός θα γίνει με κατάθεση κλειστών προσφορών έως τις 19/2/2024. Στη συνέχεια θα γίνει αποσφράγιση των προσφορών για έλεγχο πληρότητας και νομιμότητας των δικαιολογητικών, και στο τελευταίο στάδιο θα αξιολογηθούν οι οικονομικές προσφορές.

Ως πλειοδότης αναδεικνύεται ο διαγωνιζόμενος, ο οποίος θα αξιολογηθεί ότι υπέβαλε την πλέον συμφέρουσα από τεχνο-οικονομικής απόψεως προσφορά.

Επιπλέον, σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, ο επενδυτής υποχρεούται σε ύψος επενδύσεων επί του ακινήτου τουλάχιστον 15 εκατ. ευρώ για την ανακαίνισή του και την θέση του σε λειτουργία ως ξενοδοχείο τουλάχιστον 4 αστέρων.

Το εγκαταλελειμμένο εδώ και πολλά χρόνια Καλυψώ (Calypso Club) βρίσκεται σε έκταση 105 στρεμμάτων περίπου στην περιοχή της Αρκίτσας, στη Φθιώτιδα.

Αποτελείται από 45 καμπάνες, 2 κατοικίες, κτίριο υπηρεσιών, κτίριο ψυχαγωγίας, reception, δωμάτια για το προσωπικό, αποθήκες, εστιατόριο, καταστήματα και night club.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

5 Μαΐου 2024