Κορυφώνεται η αγωνία για τον Μπάμπη στο Μεσολόγγι-Αγώνας δρόμου να βρεθεί ο συνεργός του κρεοπώλη

Τα τέσσερα πρόσωπα που κατέθεσαν στην Ασφάλεια και τα στοιχεία που οδήγησαν στον 50χρονο

19 Ιανουαρίου 2024

του/της Θεοφανία Μίγκου

Mε κομμένη την ανάσα παρακολουθεί όλη η Ελλάδα λεπτό προς λεπτό την εξαφάνιση του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου από το Μεσολόγγι, που παραμένει άφαντος από τις 4 Ιανουαρίου.

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία ο 50χρονος κρεοπώλης, που ήταν το τελευταίο άτομο που τον είδε, ενώ οι αστυνομικοί αναζητούν άτομο που τον βοήθησε να τον εξαφανίσει.

Η οικογένεια του αγνοούμενου Μπάμπη είναι πλέον σίγουρη πως έχει πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας και πλέον ζητά τη σορό του.

Η μητέρα του 31χρονου αγνοούμενου, με την απελπισία και την αγωνία αποτυπωμένη στο πρόσωπο και στον τόνο της φωνής της, ζητάει να μάθει όλη την αλήθεια. Είναι σίγουρη πως το παιδί της δε βρίσκεται στη ζωή και βέβαιη πως ο κρεοπώλης ξέρει πολύ καλά τι συνέβη εκείνο το βράδυ, όταν χάθηκαν τα ίχνη του γιου της.

Τα τέσσερα πρόσωπα «κλειδιά»

Δύο άντρες και δύο γυναίκες, που έδωσαν επί ώρες κατάθεση στις Αρχές, φαίνεται πως διαδραμάτισαν ρόλο στα γεγονότα.

Τα συγκεκριμένα πρόσωπα, για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις ότι γνώριζαν πολλά, ίσως είχαν απαντήσεις για μια σειρά από ερωτήματα που είχαν προκύψει, αλλά προτίμησαν να κρατήσουν κλειστά τα στόματά τους.

Οι αντιφάσεις που «έκαψαν» τον 50χρονο

Ο κρεοπώλης, που είναι ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τον Μπάμπη, εξακολουθεί να αρνείται την εμπλοκή του στην εξαφάνιση του 31χρονου και επιμένει πως έχει πει από την πρώτη στιγμή όλη την αλήθεια.

Η έρευνα των Αρχών, όμως, ανέδειξε μια σειρά από νέα στοιχεία, που ο ίδιος δεν είχε αναφέρει, αν και, όπως φαίνεται, γνώριζε πολύ καλά.

Ο κρεοπώλης ανέφερε αρχικά στους αστυνομικούς ότι επέστρεψε απευθείας στο σπίτι του τη νύχτα που μετέφερε τον Μπάμπη στη διασταύρωση των ΤΕΙ. Αυτό, όμως, δε συνέβη, όπως έδειξαν μια σειρά από κάμερες ασφαλείας. Δεν είχε αναφέρει ποτέ ότι είχε μιλήσει με τον 36χρονο φίλο του, πριν και μετά την εξαφάνιση. Αποδείχτηκε ότι το έκανε, με τον 50χρονο να επαναλαμβάνει πως δεν θυμάται όσα έγιναν και ειπώθηκαν στις συνομιλίες τους.

Επίσης, ανέφερε ότι δεν είχε μαζί του το κινητό τη νύχτα της εξαφάνισης, αλλά στην πορεία διαπιστώθηκε το αντίθετο. Επικαλείται ένα «κενό» μνήμης 50 λεπτών, από τη στιγμή που άφησε τον Μπάμπη στη διασταύρωση μέχρι την ώρα που επέστρεψε σπίτι του. Στο διάστημα αυτό, όμως, αντάλλασσε μηνύματα και έκανε τηλεφωνικές κλήσεις, που φρόντισε να διαγράψει.

Όπως προέκυψε από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου, ο κρεοπώλης ήταν εκείνος που κάλεσε τον Μπάμπη για να συναντηθούν και όχι το αντίστροφο, όπως έλεγε αρχικά, ενώ από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προέκυψε ότι ο κρεοπώλης και ο Μπάμπης βρίσκονταν στο ίδιο σημείο τη νύχτα της εξαφάνισης για πολλή ώρα, αλλά ο 50χρονος αυτό δεν μπορεί να το εξηγήσει…

 

«Ο Μπάμπης δάνεισε για δεύτερη φορά χρήματα στον κρεοπώλη» λέει ο Σταύρος Μπαλάσκας

Όπως αποκάλυψε ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας, είχε δανειστεί και στο παρελθόν χρήματα από τον 31χρονο. Αυτή τη φορά, έπρεπε να του επιστρέψει 17.000 ευρώ. Ο ίδιος λέει ότι το έκανε, όμως συγγενείς του Μπάμπη υποστηρίζουν από την πρώτη στιγμή πως λέει ψέματα. Στο περιθώριο των ερευνών, οι σκέψεις για το πτώμα προκαλούν ανατριχίλα. Ο Γρηγόρης Λέων πιθανολογεί ότι μπορεί να τεμαχίστηκε, σε μια προσπάθεια του δράστη ή των δραστών, να συσκοτίσουν τα όσα έκαναν.

 Ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας, ανέφερε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega»: «Του έχει αποδοθεί ενοχή. Πλέον, έγινε σύλληψη για δολοφονία από πρόθεση και είναι κρατούμενος. Μερικές φορές δεν χρειάζεται κάποιος να ομολογήσει αλλά όταν τα στοιχεία έχουν συλλεχθεί σωστά είναι αδιάσειστα. Μίλησαν οι φίλοι του.

Αυτό που απασχολεί είναι το πού βρίσκεται το πτώμα του άτυχου αυτού παιδιού ώστε να δοθεί και στους γονείς του. Το μέρος εκεί είναι όλο βάλτος. Αν είναι εκεί μπορεί και να μη βρεθεί ποτέ. Δεν ισχύει πως το όταν δεν υπάρχει πτώμα, δεν υπάρχει έγκλημα».

«Υπάρχει μία δυσκολία ακόμα και εάν βρεθεί η σορός»

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρήγορης Λέων, ανέφερε πως επειδή η σορός μπορεί να βρεθεί μετά από καιρό ίσως να βρίσκεται σε περισσότερη αποσύνθεση. «Υπάρχει μία δυσκολία στο να βρούμε τον τρόπο που έγινε ένα έγκλημα. Εάν όμως έχουμε μία σωστή διαδικασία από την πλευρά των αστυνομικών Αρχών και μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία, όπως ηλεκτρονικά στίγματα, δένει μία υπόθεση, προφανώς μπορεί να αποδοθεί κατηγορία.

Επειδή η περιοχή είναι πολύ δύσκολη, υπάρχει μία δυσκολία ακόμα και εάν βρεθεί η σορός. Επειδή μπορεί να βρεθεί μετά από καιρό, θα είναι σε περισσότερη αποσύνθεση. Μπορεί να βρεθεί σε πολύ κακή κατάσταση. Υπήρχαν μήπως συνεργοί; Ακόμα και ένα τμήμα σορού να βρούμε μπορούμε να δώσουμε πολλές απαντήσεις». Μάλιστα, ανέφερε πως πιθανότητα το πτώμα του Μπάμπη να έχει τεμαχιστεί.

«Πιστεύεται πως το σώμα μεταφέρθηκε αυτούσιο»

Στη συνέχεια, ο Σταύρος Μπαλάσκας μίλησε για τον τρόπο που οδηγήθηκαν οι Αρχές στη σύλληψη του 50χρονου κρεοπώλη. «Από μία αντίφαση του κατηγορουμένου, πως τον πήρε τηλέφωνό ο Μπάμπης ενώ τον είχε πάρει ο ίδιος, και έτσι πιθανολογείται πως έγινε το ραντεβού. Δεν ισχύει πως ο Μπάμπης θα πήγαινε για κυνήγι γιατί δεν φορούσε τέτοια ρούχα. Υπάρχουν κενά σε αντιφάσεις άλλων, όπως του 36χρονου φίλου του. Υπάρχει ένας κύκλος 4-5 ατόμων που εξετάζεται τώρα για τις αντιφάσεις και πιθανόν αν τον βοήθησε κάποιος. Σε αυτήν την περιοχή ψάχνουν γιατί εκεί έδειξαν τα στίγματα. Το αυτοκίνητο του κρεοπώλη ήταν καθαρό. Απομακρύνεται το γεγονός να έχει τεμαχιστεί. Πιστεύεται πως το σώμα μεταφέρθηκε αυτούσιο. Υπάρχουν φονιάδες, οι οποίοι δεν το έχουν καταθέσει ποτέ», είπε και πρόσθεσε:

«Υπάρχουν υπόνοιες για κακοποιητική συμπεριφορά του κρεοπώλη. Είχε κάνει έναν γάμο και μετά τον άφησε η γυναίκα του. Ο Μπάμπης ήταν η δεύτερη φορά που του δάνεισε λεφτά. Την πρώτη τα είχε επιστρέψει».

Η εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου, είπε με τη σειρά της πως ο κρεοπώλης δεν θέλησε να απαντήσει στις ερωτήσεις των αστυνομικών και δεν εξήγησε τα δεδομένα.

«Ενημερώθηκαν oι εισαγγελικέ Αρχές για όσα έχουμε στα χέρια μας και υπήρξε ένα ένταλμα σύλληψης. Και τη δευτέρα θα οδηγηθεί στον ανακριτή. Η έρευνα συνεχίζεται γιατί ο άνθρωπος δεν έχει βρεθεί. Συνεχίσουμε μέχρι να βρούμε κάποιο ίχνος. Εξετάζονται και άλλα άτομα χωρίς να μπορούμε να πούμε αν υπάρχει κάποιος ύποπτος».

Τέλος, ο Σταύρος Μπαλάσκας αναφέρθηκε και στις αλλαγές στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, λέγοντας: «Ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε κάμπιες αλλαγές και είναι η πρώτη φορά που έχει βάλει τόσους μάχιμους αστυνομικούς».

Πηγή: newsbeast, newsit

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Απριλίου 2024