,

Ενημέρωση για το βακτήριο ξυλέλλα στους ελαιοπαραγωγούς του Δήμου Λοκρών

Αναλύθηκαν στους ελαιοπαραγωγούς οι καταστροφές που έχει προκαλέσει το βακτήριο Xyllela Fastidiosa (Ξυλλέλα) σε ελαιώνες

15 Μαρτίου 2024

του/της Θεοφανία Μίγκου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 14 Μαρτίου στο Κωνσταντίνειο Πνευματικό Κέντρο Αταλάντης ο κύκλος ομιλιών που έλαβαν χώρα την Τρίτη 12 Μαρτίου στο Κοινοτικό Κατάστημα Λιβανατών και την Τετάρτη 13 Μαρτίου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μαλεσίνας, του Γεωπόνου, Ιολόγου Φυτών (MSc), τ. Διευθυντή της ΔΑΟΚ Π.Ε. Αργολίδας και Προέδρου του Συλλόγου Γεωπόνων Αργολίδας κ. Δημητρίου Δήμου.

Ο κ. Δήμου ανέλυσε και παρουσίασε στους ελαιοπαραγωγούς των Λιβανατών, της Μαλεσίνας και της Αταλάντης τις καταστροφές που έχει προκαλέσει το βακτήριο Xyllela Fastidiosa (Ξυλλέλα) σε ελαιώνες στην Απουλία της Νότιας Ιταλίας, σε αμυγδαλιές στην Ισπανία, και που ενδέχεται να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και στην χώρα μας, αν δεν λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης από τους παραγωγούς ελιάς.

Από το Δήμο Λοκρών στις ομιλίες του κ. Δήμου παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές, ο Αντιδήμαρχος Δαφνουσίων κ. Ιωάννης Ανεστόπουλος, η Αντιδήμαρχος Οπουντίων κ. Παγώνα Δάρα, ο Αντιδήμαρχος Γεωργίας, Κτηνοτροφίας και Αλιείας κ. Αθανάσιος Αγγελής, ο πρώην Δήμαρχος Λοκρών και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νικόλαος Λιόλιος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νικόλαος Σωτήρχου, αγρότες του Δήμου Λοκρών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

21 Απριλίου 2024