,

Ριτσώνα: Αναβάλλεται η βραδινή εκδήλωση για τους 110 εκτελεσθέντες από τους Ναζί

Αναβολή βραδινής εκδήλωσης

9 Μαΐου 2024

του/της Θεοφανία Μίγκου

Ο Σύλλογος ΣΙΔΕΡΙΤΗΣ στα πλαίσια των σκοπών του για την προστασία των Μνημείων Πολιτιστικής Κληρονομιάς και η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Εύβοιας, που εκπροσωπεί την Εθνική Αντίσταση στον Νομό, προσκαλούν την Κυριακή 12 Μαΐου  και ώρα 10:15 π.μ. στην εκδήλωση για τη μνήμη των 110 εκτελεσθέντων Ελλήνων αναπήρων στρατιωτών, οι οποίοι εκτελέστηκαν στις 16 Μαΐου 1944 με αποτρόπαιο τρόπο από τους κατακτητές Ναζί, στον χώρο του σημερινού Μνημείου της Ριτσώνας.

Αναλυτικότερα η εκδήλωση περιλαμβάνει:

-Επιμνημόσυνη δέηση

-Σύντομη ομιλία του προέδρου του Συλλόγου ΣΙΔΕΡΙΤΗΣ και της προέδρου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Εύβοιας με θέμα το τραγικό ιστορικό γεγονός της εκτέλεσης

-Κατάθεση 110 τριαντάφυλλων από τα παιδιά του Συλλόγου ΣΙΔΕΡΙΤΗΣ και κατάθεση στεφάνων από την ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Εύβοιας, φορείς, Συλλόγους και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

-Σύντομη πεζοπορία, για όποιον/- α επιθυμεί, στο γειτονικό αρχαίο Διατείχισμα Ανηφορίτη. Εύκολη διαδρομή διάρκειας 50 λεπτών της ώρας.

 

Το ίδιο βράδυ θα πραγματοποιούνταν στο Θέατρο Κωτσόπουλου και ομιλία με θέμα «Κατοχή και Αντίσταση στην Εύβοια (1941-1944) από τον Κωνσταντίνο Μπαϊρακτάρη, εκπαιδευτικό και ιστορικό ερευνητή, η οποία αναβάλλεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

19 Μαΐου 2024