,

Σαλάτα με γαρίδες

Υλικά για την σαλάτα 1 ώριμο αβοκάντο 200 gr. γαρίδες καθαρισμένες 1 αγγουράκι 100 gr. ντοματίνια 100 gr. άισμπεργκ 100 gr. μαρούλι 3 κ.σ. ελαιόλαδο Υλικά για την σάλτσα βινεγκρέτ 5 κ.σ. γιαούρτι 3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. μέλι 2 κ.σ. ξίδι λευκό 2 κ.σ. μουστάρδα 1 κ.σ. δυόσμο αλάτι και πιπέρι στην γεύση Εκτέλεση […]

2 Μαρτίου 2020

του/της Newsroom

Υλικά για την σαλάτα

1 ώριμο αβοκάντο

200 gr. γαρίδες καθαρισμένες

1 αγγουράκι

100 gr. ντοματίνια

100 gr. άισμπεργκ

100 gr. μαρούλι

3 κ.σ. ελαιόλαδο

Υλικά για την σάλτσα βινεγκρέτ

5 κ.σ. γιαούρτι

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. μέλι

2 κ.σ. ξίδι λευκό

2 κ.σ. μουστάρδα

1 κ.σ. δυόσμο

αλάτι και πιπέρι στην γεύση

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Σε ένα τηγάνι βάζουμε τις τρεις κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες για ένα λεπτό από την κάθε πλευρά. Πλένουμε καλά τις σαλάτες, τις στεγνώνουμε και κόβουμε τα ντοματίνια στην μέση. Πλένουμε καλά το αγγουράκι και το κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες κατά μήκος.

Σε ένα βάζο με βιδωτό καπάκι βάζουμε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ και ανακατεύουμε καλά. Σε μία σαλατιέρα ανακατεύουμε τα σαλατικά με τις γαρίδες και ένα μέρος από την σως, τοποθετούμε επάνω τα λεπτοκομμένα αβοκάντο και τα λεπτοκομμένα αγγουράκια και ρίχνουμε από πάνω και την υπόλοιπη σως γιαουρτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024