Εξιχνιάσθηκαν δυο ληστείες σε περιοχές της Θήβας

Οι δυο δράστες είναι ήδη έγκλειστοι σε Καταστήματα Κράτησης της Χώρας, για διάπραξη κλοπών από φωτοβολταΐκά πάρκα

23 Φεβρουαρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Από το Τμήμα Ασφάλειας Θηβών, εξιχνιάσθηκαν δύο ληστείες σε βάρος Ελλήνων, σε περιοχές της Θήβας.

Κατά τη διάρκεια των προανακριτικών ενεργειών, ταυτοποιήθηκαν τρεις Έλληνες, οι οποίοι εμπλέκονται κατά περίπτωση στις ανωτέρω υποθέσεις και σε βάρος τους σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες της 09-08-2021 σε περιοχή της Θήβας, οι τρεις δράστες διέπραξαν ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου, όταν τον προσέγγισαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, έξωθεν της αγροικίας του και με το πρόσχημα πώλησης οπωροκηπευτικών, του απέσπασαν με τη χρήση σωματικής βίας, χρηματικό ποσό και έναν κυνηγετικό όπλο.

Επιπλέον, όπως προέκυψε από τη συνεχιζόμενη έρευνα, ένας εκ των τριών δραστών, ενέχεται και σε ληστεία σε βάρος ημεδαπού υπαλλήλου πρατηρίου υγρών καυσίμων στη Θήβα.

Συγκεκριμένα, απογευματινές ώρες της 04-02-2022, ο δράστης κρατώντας μαχαίρι και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, προσέγγισε τον υπάλληλο μαζί με έναν ακόμα συνεργό του, τα στοιχεία ταυτότητας του οποίου διερευνώνται και του απέσπασαν χρηματικό ποσό, προερχόμενο από τις εισπράξεις της επιχείρησης.

Οι δύο δράστες που ενέχονται στην πρώτη ληστεία, είχαν συλληφθεί τον Νοέμβριο του 2021 και τον Ιανουάριο του 2022 αντίστοιχα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, για διάπραξη κλοπών σε φωτοβολταϊκά πάρκα εταιρειών, περιοχών της Θήβας και είναι ήδη έγκλειστοι σε Καταστήματα Κράτησης της Χώρας.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Μαρτίου 2023