Δωρεάν οι συνδέσεις στο δίκτυο αποχέτευσης για τους κατοίκους των κοινοτήτων Μαυροματίου, Θεσπιών και Λεονταρίου

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανού, γίνεται αποδεκτό το αίτημα του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων, για χρηματοδότηση των οικιακών συνδέσεων, των Κοινοτήτων Μαυρομματίου, Θεσπιών και Λεονταρίου στο δίκτυο αποχέτευσης. Το έργο εντάσσεται, με χρηματοδότηση ύψους 1.970.000,00 ευρώ και σε συνδυασμό με την εγκατάσταση του Βιολογικού  καθαρισμού που κατασκευάζεται ήδη, θα αποτελεί ολοκληρωμένη διαχείριση. Ο […]

25 Μαΐου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανού, γίνεται αποδεκτό το αίτημα του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων, για χρηματοδότηση των οικιακών συνδέσεων, των Κοινοτήτων Μαυρομματίου, Θεσπιών και Λεονταρίου στο δίκτυο αποχέτευσης.

Το έργο εντάσσεται, με χρηματοδότηση ύψους 1.970.000,00 ευρώ και σε συνδυασμό με την εγκατάσταση του Βιολογικού  καθαρισμού που κατασκευάζεται ήδη, θα αποτελεί ολοκληρωμένη διαχείριση.

Ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων, κ. Γεώργιος Ντασιώτης δήλωσε σχετικά: «Υποβάλλαμε ολοκληρωμένες μελέτες, που συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας, στην Ειδική Υπηρεσία Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που αφορούν τις συνδέσεις των νοικοκυριών των τριών Κοινοτήτων στο υπό κατασκευή δίκτυο Αποχέτευσης. Το κόστος των συνδέσεων σύμφωνα με την αρχική ένταξη θα επιβάρυνε το κάθε νοικοκυριό και σίγουρα θα ήταν σημαντικό. Με την χρηματοδότηση αυτή, απαλλάσσεται  ο Δημότης από  το κόστος, που γίνεται δημόσια δαπάνη πλέον, ενώ το σημαντικότερο όλων είναι πως θα λειτουργήσει ταυτόχρονα το δίκτυο και στις τρεις κοινότητες με τεράστια περιβαλλοντικά οφέλη.

Θυμίζω ότι Παρόμοια χρηματοδότηση δόθηκε, πριν ένα χρόνο περίπου, και για τις αντίστοιχες συνδέσεις των οικιών στην Αλίαρτο, έργο ,για το οποίο ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία και βρίσκεται στην τελική φάση εγκατάστασης του αναδόχου και έναρξης των εργασιών».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

20 Μαρτίου 2023